A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На щотижневій апаратній нараді в голови райдержадміністрації говорили про стан військового обліку призовників і військовозобов’язаних в районі та про виконання заходів щодо попередження смертності дітей першого року життя

Дата: 15.08.2017 16:21
Кількість переглядів: 677

Фото без опису

    По першому питанню про стан військового обліку призовників і військовозобов’язаних в районі доповів т.в.о. районного військового комісара Володимир Олійник, який зазначив, що військовий облік ведеться з метою забезпечення повного та якісного укомплектування Збройних Сил та інших військових формувань, утворених відповідно до законів, особовим складом у мирний час та особливий період. Станом на 7 серпня 2017 року у Чорнобаївському РВК на військовому обліку перебуває 3868 військовозобов’язаних, в тому числі офіцерів – 262, на спец обліку знаходиться 212, в тому числі 12 офіцерів, на загальному обліку 3656, в тому числі 250 офіцерів.

    Військовим районним комісаріатом проводяться перевірки сільських рад та підприємств з питань своєчасності надання донесень та звітів про прийом на роботу та звільнення з роботи, здійснення прийому на роботу громадян, які перебувають на військовому обліку чи порушують вимоги щодо перебування на обліку, забезпечення виконання вимог постанови КМУ №921.

    Звертаючись до Володимира Олійника очільник району зауважив, що саме на військовий комісаріат покладено обов’язок організації роботи з бронювання військовозобов’язаних, контролю ведення їх обліку, забезпечення подання відповідної звітності та подання пропозицій щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації, тому необхідно активізувати роботу в даному напрямку.

Фото без опису

    Про виконання  заходів щодо попередження смертності дітей першого року життя інформувала присутніх головний лікар комунального закладу «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги     Чорнобаївської районної ради» Любов Тарасенко. – За 6 міс 2017 року в РАГЦ зареєстровано 150 новонароджених  дітей. Медична допомога дітям надається 4 лікарями педіатрами та 2 лікарями педіатрами сумісниками. Лікарі педіатри працюють в 2-х амбулаторіях (Чорнобаївська, Іркліївська). На селах нагляд за дітьми здійснюють також сімейні лікарі, дільничі терапевти, середні медичні працівники. Основне навантаження в наданні допомоги дитячому населенню району лягає на плечі педіатрів Чорнобаївської амбулаторії ПМСД.

    Нагляд за дітьми 1-го року життя на дільницях виконується згідно вимог наказу Міністерства охорони здоров’я України від 20.03.2008 року №149 « Про затвердження клінічного протоколу медичного догляду за здоровою дитиною віком до 3-х років».  Перше відвідування новонародженої дитини проводиться лікарем або патронажною медсестрою на дому в перші 2 дні після виписки із пологового будинку. При цьому проводиться сан-просвіт робота з питань щодо попередження асфіксій, правил догляду, харчування.

    Спостереження за хворими дітьми та дітьми із соціально неблагополучних  сімей  проводиться в особливому режимі. Також діти, які народились від ВІЛ інфікованих жінок (на даний час їх 4) отримують безкоштовно суміші для годування.  

    В порядку контролю про проведення медичним закладами району заходів з профілактики виникнення гострих кишкових інфекцій доповів завідувач районного лабораторного відділення державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України» Іван Коренюк, який зазначив, що з початку поточного року в Чорнобаївському районі спалахів гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь не зареєстровано. З метою упередження епідемічних ускладнень з гострих кишкових інфекцій, виявлення хворих та бактеріоносіїв серед працівників, які зайняті у сфері обслуговування займаються виготовленням та реалізацією харчових продуктів проводиться їх бактеріологічне обстеження.

    Обстежено на сьогодні 1710 осіб цієї професійної групи, зокрема 80 продавців, 305 доярок, водопроводчиків та працівників їдалень с/г підприємств району.

    Враховуючи особливу увагу до епідемічного благополуччя, недопущення ГКІ та харчових отруєнь в дитячих колективах, станом на 1 серпня на носійство збудників ГКІ та гельмінтозів обстежено 935 працівників з числа персоналу дитсадків та шкіл, в т.ч. кухарів.

    Бактеріологічне обстеження на предмет інфікування збудниками гострих кишкових інфекцій проведено 34 особам, що оформлялися на роботу в харчові підприємства. На сьогодні для виявлення факту інфікування збудниками гострих кишкових інфекцій в лабораторії відділення обстежено загалом 1230 осіб з профілактичною метою та 30 осіб за клінічними показаннями. З усіма перерахованими контингентами водночас із лабораторним обстеженням проводилось гігієнічне навчання з питань профілактики ГКІ та харчових отруєнь, виконання санітарних правил, правил особистої гігієни тощо.

    Ці ж питання розглядались на нарадах директорів НВК медпрацівників цих закладів, старшими кухарями.

    Також було розглянуто організаційні питання: про виконання Плану  заходів щодо ліквідації африканської чуми свиней на території  району; про стан пожежної безпеки на території району.

    По завершенню наради голова ще раз подякував всім, тим хто допомагав  ліквідовувати наслідки надзвичайної ситуації природного характеру,  яка сталася в районі 1 липня, це  сільські голови, керівники сільськогосподарських підприємств району, які надавали допомогу технікою та працівниками для розчищання повалених та зруйнованих дерев. А також комунальному лісогосподарському підприємству «Чорнобай-ліс», яке здійснювало розпилку дерева та реалізацію будівельних матеріалів по цінах значно нижчими від ринкових.

    Голова адміністрації дав доручення головному інженеру Чорнобаївського підприємства теплових мереж Юрію Цимбалу активізувати роботи по встановленню  в багатоквартирних будинках лічильників обліку теплопостачання та терміново розробити економічно обґрунтовані тарифи за спожите теплопостачання та подати їх для затвердження на сесію районної ради.

 

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь