A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На нараді у голови Чорнобаївської райдержадміністрації говорили про субсидії та онкозахворювання

Дата: 04.09.2017 16:15
Кількість переглядів: 754

    Фото без опису

    4 вересня  очільник району Сергій Джоболда провів нараду з керівниками структурних підрозділів, територіальних органів виконавчої влади, районних організацій і установ в ході якої обговорено питання   надання субсидій  на житлово-комунальні послуги мешканцям району  на опалювальний період  2017-2018 року, про що доповів начальник управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр Юрковський.

    Станом на 31 серпня 2017 року до управління звернулося 1564 сімей із заявами про призначення субсидії на придбання твердого палива та скрапленого газу, з яких 1253 сім’ям призначено житлову субсидію. Виплачено субсидію для придбання твердого палива в 2017 році на суму 3755.0 тис грн. 228 сім’ям зроблено перерахунок на світло, бо призначення субсидії було з січня-лютого 2017 року.

    В 2017 році в районі житлову субсидію призначено 9045 сім’ям, загальна сума призначених житлових субсидій становить 59,8 млн грн.

    З 1 травня  Урядом  26 квітня 2017 року внесено зміни  у  Постанову № 848 «Про спрощення порядку надання населенню житлових субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово - комунальних послуг , придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

    При розрахунку субсидій на новий період враховуються доходи за період з квітня попереднього року по березень поточного року включно, а не як раніше за попередній календарний рік. 

    Опалювальний сезон для домогосподарств, які використовують природний газ/електричну енергію для індивідуального опалення, розраховується з 16 жовтня по 15 квітня включно, а не з 1 жовтня по 30 квітня як було раніше.

    В  травні 2017 року  перереєстровано  8867 особових справ  отримувачів субсидій, з яких 8337(5168)  сім’ям призначено субсидію на новий період. Для призначення субсидії на новий період громадянам не потрібно було звертатися до управління та збирити довідки. Працівники управління замовляли довідки про склад сім’ї, довідки РЕМ, УЕГГ, ВУЖКГ та тепломережа.

    Постановою Кабінету Міністрів України від 18.08.2017 року № 609 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» удосконалено порядок призначення та надання населенню житлових субсидій.

    Постановою змінено період, за який враховуються доходи під час призначення субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, з чотирьох кварталів до двох кварталів

   Далі на нараді виступила головний лікар комунального закладу  «Чорнобаївський центр  первинної медико-санітарної допомоги»     Чорнобаївської районної ради Любов Тарасенко, яка доповіла про стан виявлення онкологічних захворювань в районі.   -  Станом на 01.07.2017 рік  на обліку перебуває 1072  онкологічних хворих . Із них на обліку більше 5 років після виявлення хвороби  -  657 осіб. Від 65 до 70% захворювань на онкологію виявляються у осіб пенсійного віку. Серед дитячого населення до 14 років на обліку перебуває 7 осіб.

    За 6 місяців поточного року на облік взято 61 хворий (18 осіб виявлено при профілактичних оглядах). 10 осіб  виявлено в занедбаному стані, що становить16,4%. За аналогічний період 2016 року на облік взяли 68 осіб, із них в занедбаному стані 21 особа і це становило 30,9%.

     В цілому за 2016 рік вперше на облік було взято 160 осіб, в занедбаному стані 50 осіб – це становило 38,7%.  За 6 місяців 2017 померло 50 хворих (за весь 2016 рік померло 93 особи).

    Одною з важливих і основних причин є недбале ставлення до свого здоров’я, коли звернення до лікаря є запізніле. Головне – це своєчасне звернення, адже  втрачений час  - втрачене життя.

    Серед жіночого населення сформований реєстр жінок, які підлягають онкологічному огляду- це 15 824 жінки. Обстежено жінок - 8282. Відсоток охоплення  цитологічним обстеженням за  8 місяців 2017  року - 47,8

    Для обстеження на рак легень найбільш інформативним є флюорографічне  та рентгенологічне обстеження органів грудної порожнини. За 6 місяців обстежено  8905 осіб дорослого  населення, що становить 43% від всіх осіб, що підлягали.

   Для виявлення раку передміхурової залози дієвим методом обстеження є виявлення простат специфічного антигену. Лабораторія «Лабсервіз», яка знаходиться  в поліклінічному корпусі робить  забір крові на це обстеження без обмежень. За 2016 рік обстежено 82 чоловіків, за 8 місяців цього року  - 43 осіб.

    Для покращення роботи по виявленню раку молочної залози, який  у жіночого населення буває найчастіше чим інші локалізації, у цьому році працював в районі 9 днів маммограф. Було обстежено  456 жінок. Виявлено 34 відхилення. Всі жінки були дообстежені.

    Про стан виконання бюджету за 8 місяців та завдання з його виконання у вересні 2017 року доповів начальник фінансового управління райдержадміністрації Олександр Таранушенко.          

     По закінченню наради згідно розглянутих питань Сергій Джоболда підвів підсумки та дав доручення структурним підрозділам райдержадміністрації.

За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності

та звернень громадян апарату райдержадміністрації

 

 

 

 

                                                                                                  

        

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь