A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

В районі продовжуються заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах

Дата: 03.12.2018 16:15
Кількість переглядів: 623

Фото без опису

    На території району налічується 45 ставків та значна протяжність берегової лінії Кременчуцького водосховища та річок Сула та Ірклій. Визначено 17 потенційних місць масового відпочинку.

    Завідувач сектору цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи, взаємодії з правоохоронними органами (запобігання та виявлення корупції) Вадим Рудянчук зазначає, що 30.05.2018 року направлено листи до місцевих органі виконавчої влади з рекомендацією провести обстеження місць масового відпочинку людей на воді силами Комунальної водолазно-рятувальної служби, привести пляжі до норм чинного законодавства, провести дослідження якості води згідно з вимогами Типових правил охорони життя людей на водних об»єктах України, затверджених наказом МНС України № 272 від 03.12.2001 р.

    Працівниками Чорнобаївського районного відділення Золотоніського міжрайонного відділу ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України»  проведено аналіз води біля місця відпочинку в смт Чорнобай та в с. Мельники. В смт Чорнобай норми бактеріологічного забруднення перевищено в 5 разів про що встановлено відповідні інформаційні знаки.

    Селищною радою здійснено ремонт пляжних споруд та завезено більше 100 т. піску.

    До купального сезону підготовлено ставок в с.Мельники, ставок на озері Кузьмінське в с. Крутки, та в с. Придніпровське. Даними сільськими радами визначений комплекс заходів по попередженню загибелі людей на водних об’єктах.

    – Необхідно найближчим часом провести роботу з сільськими радами щодо паспортизації водних об’єктів,наголосив Сергій Джоболда.

    Далі Вадим Леонідович зазначив, що розроблено та затверджено план дій органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, територіальних підрозділів міністерств і відомств, підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності щодо підготовки до пропуску льодоходу, весняної повені та паводків у 2018 році.

    Так щороку в грудні розробляються та переглядаються плани взаємодії з службами цивільного захисту на випадок виникнення надзвичайної ситуації на водних об’єктах району.

    З метою попередження загибелі людей на воді під час підльодного лову щороку в зимові місяці з настанням льодоставу працівниками Чорнобаївського РС УДСНСУ проводяться рейди по водним об’єктам району.

    Для проведення робіт по рятуванню людей які потрапили в надзвичайну  ситуацію на водних об’єктах району ДПРП № 6 РС УДСНСУ має на озброєнні  два автомобілі (ЗІЛ-130, ЗІЛ-131), засоби для рятування людей на воді: а саме, рятувальний гумовий човен, 3 рятувальних круги, пристрій для рятування на воді «соломинка» та рятувальні мотузки.

 

За інформацією відділу організаційної роботи, 

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь