A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Проведено апаратну нараду райдержадміністрації

Дата: 07.02.2017 16:15
Кількість переглядів: 845

Фото без опису

    6 лютого голова райдержадміністрації Сергій Джоболда за участі заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик провів апаратну нараду з керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій та правоохоронних органів, на якій розглянули три основні питання.

    Про стан розрахунків за оренду земельних та майнових паїв сільськогосподарськими підприємствами району доповідала начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Алла Бука.

    – Протягом 2016 року діяло 24,1 тис. договорів оренди з власниками земельних паїв, за умовами яких, останніми було надано в оренду 65,6 тис.га земель.

    До виплати орендної плати було заплановано 183,8 млн. грн. В 2016 році збільшення орендної плати відбулося за рахунок зростання вартості землі на 20 %, а також шляхом підвищення рівня орендної плати окремими господарствами.

    За земельний пай в середньому виплачувалось 7,6 тис. грн., що в перерахунку на 1 га складає 2801 грн (це 2-е місце серед районів області після Маньківського району з платою 2814,7 грн), тоді як по середня плата за 1 га земель по області - 2253 грн., - зауважила Алла Бука.

    Найбільшу орендну плату в розмірі 8 % грошової вартості землі виплачували орендодавцям ПСП «Веселий Хутір»», ПАТ та ТОВ «Велика Бурімка», СТОВ «Маяк», ПП «Агроспецпроект», 7 % - СТОВи «Надія», «Красенівське», «Дніпро», «Старий Коврай», СТОВ їм. Чкалова, СТОВ «Вереміївка».

    – В районних ЗМІ необхідно висвітлювати тих орендодавців, в яких плата за оренду землі менше норми встановленої законом, - зауважив Сергій Джоболда та подякував керівникам сільськогосподарських підприємств, які вчасно сплатили всі податки.

    Про соціальний захист учасників бойових дій на території інших держав та стан підготовки до відзначення 28-ї річниці виведення військ з Афганістану інформував присутніх начальник управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр Юрковський. – У Чорнобаївському районі в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги зареєстровано 124 учасники бойових дій в Афганістані з них 54 інваліди війни.

    Районною комплексною програмою «Турбота» передбачено щорічно до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав сім'ям загиблих воїнів Афганістану грошова допомога на даний час в районі проживає одна сім'я. На обліку по забезпеченню санаторно-курортним лікуванням перебувало 11 осіб, на протязі 2016 року оздоровлено 4 особи в санаторіях України, в госпіталі Пуща водиця оздоровлено 10 осіб.

    Станом на 1.01.2017 року у стоматологів зубопротезовано - 4 особи   на суму - 5086 грн.

    В 2016 році проведено повне обстеження матеріально - побутових умов проживання учасників бойових дій в Афганістані. Проведена робота щодо задоволення виявлених потреб.

    В порядку контролю  про проведену роботу робочою групою з проведення перевірок закладів громадського харчування, щодо дотримання санітарного, трудового та податкового законодавства в районі повідомила начальник відділу економіки Ірина Вовк. – За  період   створення   робочої  групи   проведено   5   рейдів,   загалом перевірено 47 закладів. 24.11.2016 року проведено перевірку 12 закладів торгівлі у селах Мала Бурімка, Велика Бурімка, Лящівка. Найбільше недоліків виявлено в магазинах «Зупинка», «Перехрестя» та кафе Гончар Л.Т. с. Лящівка.  За  результатами   перевірки   складено   акти  та  надано   рекомендації  для усунення недоліків. При проведенні рейду в с.Велика Бурімка робоча група не змогла оглянути магазини Загоровської Є.О., Радіонової М.І., Замули Т.В. та Руденко О.С., які були зачинені під час перевірки, - зазначила Ірина Василівна.

    07.12.2016 року проведено перевірку 10 закладів торгівлі у селищі Чорнобай. Особлива увага була приділена закладам громадського харчування, серед яких не було рівних ресторану «Лебідь» госпрозрахункового кооппідприємства, директор Моторний Ю.В.

    07.12.2016 року проведено перевірку 10 закладів торгівлі у селищі Чорнобай.

    Також на апаратній нараді розглянули організаційні питання, а саме: про стан  виконання бюджетів у січні 2017 року та заходи щодо посилення фінансово-бюджетної   дисципліни; про стан  функціонування медичних та    загальноосвітніх  закладів району; про стан епідемічної ситуації з захворюванням населення району на грип; про стан епізоотичної ситуації в  районі.

    По закінченню наради голова райдержадміністрації Сергій Джоболда дав доручення відповідним структурам. – Необхідно підготуватися до переукладання договорів по оренді земель державної ввласності та знати реальну вартість землі, тому, що від плати за оренду землі на пряму залежить наповнення бюджету, а це утримання соціальної сфери, розвиток територіальних громад.

    Також Сергій Миколайович подякувати всім тим, хто крім виконання своїх посадових обов’язків займається волонтерською діяльністю, підтримують ініціативи громадських організацій, в результаті чого були зібрані кошти на допомогу жителям Авдіївки та військовим в зону АТО.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь