A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На щотижневій нараді говорили про людей з обмеженими можливостями та надання адмінпослуг жителям району

Дата: 11.12.2017 16:13
Кількість переглядів: 751

  Фото без опису

   11 грудня  перший заступник  голови Чорнобаївської райдержадміністрації Валентина Стилик провела апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, органів виконавчої влади, організацій та установ району.

   Під час наради заслухано доповідь начальника управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Олександра Юрковського «Про підсумки проведення в районі Міжнародного дня  людей з інвалідністю». та начальника відділу  з питань організації діяльності Центру надання адміністративних послуг – адміністратора  райдержадміністрації Надії Матрюк « Про надання адміністративних послуг громадянам району».

   На даний час в Чорнобаївському районі проживає 13700 осіб похилого віку, з яких 3000 - люди з інвалідністю, із них 162 дитина. 

    Працівниками територіального центру спільно з представниками виконкомів місцевих рад обстежено умови проживання сімей, де проживають особи з обмеженими фізичними можливостями,  - зазначив у своєму виступі Олександр Юрковський. - Господарствами, підприємствами, організаціями  до Дня людей з  інвалідністю з різних джерел надано  грошової допомоги 88 особам на суму 42,4 тис грн та 440 особам надано натуральної допомоги на суму 36,6 тис грн, до складу якої  входили: борошно, крупи, олія, цукор, молочні вироби, м’ясні вироби, мед, цукерки, фрукти тощо .

    В деяких громадах району проведено зустрічі, засідання різних клубів. В приміщенні районного кінотеатру відбувся фестиваль “Повір у себе” для дітей – інвалідів до 18 років, в якому прийняли участь діти з різних територіальних громад району, проведена спартакіада з трьох видів спорту: шашки, армреслінг, дартс, відбулися засідання клубу творчо обдарованих жінок “Розрада” та клубу молодих людей з інвалідністю «Надія».

    Заходи відбулися також в  Чехівському  та Жовтневому будинках – інтернатах, в яких проживає 346 людей з  інвалідністю та  відділенні денного догляду за дітьми – з інвалідністю територіально центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), яке відвідує 29 дітей.

   Валентина Стилик відмітила, що Міжнародний день інвалідів – це добра нагода ще раз оцінити, що вже зроблено і що треба ще зробити для покращення умов життя людей з інвалідністю, аби ніхто з них не почувався забутим, залишеним наодинці зі своїми труднощами і проблемами.      Враховуючи віддаленість сіл більшість громадян з інвалідністю не мають змоги вирішити свої соціальні, медичні, освітні, реабілітаційні потреби, через нездатність користуватися громадським транспортом.

  Тому завдяки Благодійній організації «Фонд родини Нечитайло» в районі зафункціонує послуга соціального перевезення на переобладнаному спеціальному  автомобілі марки FORD, який розрахований на 2-х інвалідів колясочників та 6-8 посадочних місць для колективного перевезення людей з особливими  потребами.

  Працюватиме дана служба соціального таксі при територіальному центрі центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

   На даний час  внесено зміни в штатний розпис територіального центру, розроблено положення про службу, в якому прописано  умови перевезення, першочерговість поїздок, порядок подання заявки на перевезен та перелік документів для подання заявки.

    Також перед присутніми виступила начальник відділу  з питань організації діяльності Центру надання адміністративних послуг – адміністратор  райдержадміністрації Надія Матрюк, яка доповіла «Про надання адміністративних послуг громадянам району». Впродовж роботи Центру надано 37967 адмінстративних послуг та прийнято 38066 заяв на отримання адміністративних послуг.

   Впродовж 2014 – 11 місяців 2017 року через Центр надання адміністративних послуг надано 37967 адмінстративних послуг та прийнято 38066 заяв на отримання адміністративних послуг.

   Протягом 11 місяців 2017 року  до Центру звернулось 12247 суб’єктів та видано 11905 результатів послуг, що в середньому за місяць складає 1090 послуг . Найбільшу кількість звернень припадає на реєстрацію права власності на нерухоме майно та реєстрацію іншого речового права та отримання витягів з Державного земельного кадастру .

   Для підвищення якості надання адміністративних послуг в Центрі відведено дні для обслуговування фізичних та юридичних осіб, що дозволяє систематизувати черговість звернень та оптимізувати час очікування заявників.

    По закінченні наради першим заступником голови райдержадміністрації Валентиною Стилик були дані відповідні доручення та встановлені терміни їх виконання.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян апарату райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь