A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Оздоровчий сезон – у розпалі

Дата: 26.06.2018 16:12
Кількість переглядів: 771

Фото без опису

    Засмагають на сонці, купаються в річці, смачно харчуються, весело проводять час та знаходять нових друзів – саме так проводять літні канікули діти-сироти та діти, позбавлені батьківського спілкування із Чорнобаївського району. Нині майже 30 таких діток перебувають у ДОК «Придніпровський» у Благодатному Золотоніського району.

    Ще на вході до оздоровчого комплексу чути веселу музику. То таборяни беруть участь у квесті «За здоровий спосіб життя». На станції «Танцювальна» вигадують танцювальні рухи під різноманітну музику. Неподалік на асфальті інша група дітей малює зразки рекламних плакатів «За здоровий спосіб життя». На станції «Спортивна» проходять естафету, а на станції «Ай-болить» відгадують загадки про лікарські рослини.

Фото без опису

    У таборі в цю зміну – більше 70 дітей. Майже 30 із них – із Чорнобаївського району. 15-річна Вікторія Безугла із Великої Бурімки у цьому таборі вперше. Каже, тут їй надзвичайно подобається.

    - У нас підібралися дуже дружні діти, ми здружилися буквально в перший день. У таборі подобається. Щодня ходимо на пляж, купаємося і засмагаємо. Кухня смачна, годують п’ять разів на день. А ще – дуже цікава розважальна програма. Нас водять на екскурсії, в походи до лісу, проводять квести. Уже навіть був конкурс «Міс Придніпровка». Я теж брала в ньому участь. А щовечора – дискотеки і «Вечірній вогник», де ми ділимося емоціями за день, - розповідає Вікторія.

Фото без опису

    Її сусідка і подруга 12-річна Богдана Могильна із Тимченків теж у цьому таборі вперше. Проте, сподівається дівчина, не востаннє.

    Тут дуже гарна природа: сосновий ліс, поруч річка. А ще в нас дуже хороші вожаті. Мені тут дуже подобається, - каже дівчина.

    Старший вихователь табору Валентина Боченкова проводить екскурсію табором.

    - Діти проживають у двоповерхових котеджах зі зручностями.  Є танцювальний майданчик для проведення дискотек на свіжому повітрі, їдальня, медпункт, футбольне, волейбольне і баскетбольне поля, спортивний майданчик. Між будинками - доріжки з лавками, спортивні та ігрові майданчики. На території табору є пляж, обладнаний тіньовими навісами, роздягальнями  та туалетом. Забезпечене збалансоване 5-разове харчування дітей. Обов'язковим для кожного дня є чергування молочних, м'ясних і рибних страв, а також сезонні овочі, фрукти і салати, - розповідає Валентина Василівна.

Фото без опису

     Всі таборяни розділені на загони. Кожний загін розміщується в окремому  приміщенні і має свій девіз. Діти роблять стінгазети своїх загонів. Дітей усюди супроводжують вожаті – студенти педагогічних університетів, які дбають і про безпеку своїх вихованців, і про їх змістовний відпочинок.

    - Ми кожного року відправляємо на відпочинок дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Цього року в нас 29 дітей має оздоровитися у таборі «Придніпровський» та 4 – у «Сосонці». Пропонували оздоровитися ми всім діткам, але погодилися не всі: хтось ще маленький, хтось закінчує школу і вступає до ВНЗ, у когось інші причини. Діти оздоровлюються безкоштовно, за кошти субвенції із сільських та селищного бюджетів. Головне для нас, щоб дітям подобалося, тому їм були запропоновані місця відпочинку на вибір, - розповідає начальник служби у справах дітей Чорнобаївської РДА Юрій Волох.

    Організація літнього відпочинку та оздоровлення дітей є одним із пріоритетних завдань районної державної адміністрації. Цього року різними формами відпочинку і оздоровлення заплановано охопити більше 3 тисяч маленьких мешканців району. Це і пришкільні табори, табори праці та відпочинку, мовні табори. Діти з району також мають змогу оздоровитись у санаторіях та оздоровчих таборах області та за її межами відповідно до розподілу путівок. Уже традиційно особливу увагу приділяють соціально незахищеним діткам. На їх оздоровлення із районного бюджету виділено 275,5 тис. грн.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь