A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Про розвиток екомережі, природно-заповідного фонду, збереження біологічного та ландшафтного розмаїття району та використання паливно-енергетичних ресурсів бюджетними установами району говорили на апаратній нараді райдержадміністрації

Дата: 21.03.2017 16:12
Кількість переглядів: 840

Фото без опису

    21 березня голова райдержадміністрації Сергій Джоболда провів щотижневу апаратну нараду за участю керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, організацій району та ЗМІ.

    Про розвиток екомережі, природно-заповідного фонду, збереження біологічного та ландшафтного розмаїття району доповіла начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Алла Бука. – У 2016 році на природоохоронні заходи було заплановано 778,4 тис. грн. коштів від екологічного податку та субвенції обласного бюджету. Фактично використано цих коштів 492,7 тис, що становить  63,4 % до плану. Основними природоохоронними  заходами в районі, які проводились у 2016 році були утилізація твердих побутових відходів та проведення заходів з озеленення населених пунктів, – зазначила Алла Василівна.

    – В 2017 році кошти планується використати на утилізацію твердих побутових відходів,  впорядкування сміттєзвалищ та озеленення населених пунктів. Зокрема: обвалування сміттєзвалища в с. Лящівка, закладання  та впорядкування парків в с. Іркліїв, Васютинці, Велика Бурімка, Привітне, Красенівка, Москаленки, Хрестителеве.      

    Сергій Джоболда зазначив, що важливим питанням, є функціонування Нижньосульського національного природного парку, зокрема встановлення меж парку в натурі та можливість користування пасовищами, що розміщені на території парку жителями прилеглих населених пунктів району та дав доручення начальнику управління агропромислового розвитку райдержадміністрації вивчити дане питання та окреслити  шляхи його вирішення.

    Про використання паливно-енергетичних ресурсів бюджетними установами району інформував присутніх головний спеціаліст сектору містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Руслан Кириченко, який зазначив, що в районі діє «Програма підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносії Чорнобаївського району на 2011-2018 роки». Укладено договори з двома кредитно-фінансовими установами: ПАТ «Державний ощадний банк України» та ПАТ Акціонерний банк «Укргазбанк». В ході реалізації програми в 2016  рік по двох банках 221 житель району отримав кредити на суму близько 4,3 млн. грн. та відшкодовано 51,4 тис.  грн. на компенсацію частини відсотків.

    Виконання енергоефективних заходів дасть змогу зекономити понад 400 тис м3 природного газу, або 3,5 млн. грн. щороку.

    Загалом за 2016 рік на впровадження енергозберігаючих заходів в районі бюджетними установами використано 6665,8 тис. грн., що вже в наступному році дасть змогу економити 1640 тис. м3 природного газу або близько 5600 тис. грн.

    – На п’ятому засіданні Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенка за участі прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та профільних міністрів серед основних питань підіймалося питання енергозбереження та перехід на альтернативні джерела енергії, – зазначив Сергій Джоболда. – В проекті програми економічного і соціального розвитку Чорнобаївського району на 2017 рік, який буде розглянуто на колегії райдержадміністрації та винесено на розгляд сесії районної ради, передбачено ряд заходів по енергозбереженню і переведенню котелень на альтернативні види палива, зокрема центральної котельні Чорнобаївського комунального підприємства теплових мереж.  В жодній котельні, які переведено на альтернативні види палива не ліквідовано газове обладнання, воно збережене, як резервне. Крім Чорнобаївської ЗОШ І-ІІІ №2 та районного спортивного комплексу, в яких встановлені модульні твердопаливні котельні.

    Далі Сергій Миколайович наголосив на тому, що Чорнобаївський район один із перших включився в програму «Теплі кредити», проте дав доручення перевірити використання коштів взятих для проведення енергозберігаючих заходів за призначенням.

    Про вдосконалення системи надання адміністративних послуг, орієнтованих на громадян району доповіла начальник відділу  з питань організації діяльності Центру надання адміністративних послуг – адміністратор райдержадміністрації Надія Матрюк, яка повідомила, що за січень-грудень  2016 року через Центр надання адміністративних послуг надано   17708 адміністративних послуг.

    – Ми внесли зміни в штатний розпис райдержадміністрації і свідомо збільшили кількість посад державних реєстраторів, а також адміністраторів в ЦНАПі, щоб зменшити черги та, щоб люди мали змогу безперешкодно отримати адміністративні послуги. Звичайно є проблеми і з технічним забезпеченням та збільшення площ ЦНАПу, і тут є над чим працювати, – зауважив Сергій Джоболда та дав доручення начальнику відділу з питань організації діяльності Центру надання адміністративних послуг – адміністратору райдержадміністрації Надії Матрюк провести відповідну роботу з працівниками відділу з питань організації діяльності Центру надання адміністративних послуг райдержадміністрації з питань оптимізації їх діяльності.

    По закінченню апаратної наради голова райдержадміністрації Сергій Джоболда наголосив на належній підготовці розширеної наради з питань проведення добровільного об’єднання територіальних громад в районі.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь