A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Обговорили питання реформування первинної ланки медицини району

Дата: 24.09.2018 15:00
Кількість переглядів: 646

Фото без опису

Фото без опису

    З січня  2018 року стартувала нова медична реформа. В ході  проведення реформи  центр первинної медико-санітарної допомоги рішенням сесії районної ради від 06.03.2018 був реорганізований із комунального закладу «Чорнобаївський ЦПМСД»  в комунальне некомерційне підприємство, що передбачає автономізацію закладу. Після реєстрації у державного реєстратора від 17 травня 2018 року заклад працює як комунальне некомерційне підприємство (КНП) «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги» Чорнобаївської районної  ради.

    – Це  була обов’язкова  умова  для підписання договору з Національною службою здоров’я України, – зазначає головний лікар КНП «Чорнобаївський ЦПМСД» Любов Тарасенко. – КНП – є неприбуткові підприємства, тобто їх діяльність полягає  не в отриманні прибутку, а в наданні послуг з охорони здоров’я.

    На даний час в закладі працює 22 лікарі, із них 11 сімейних лікарів, 5 – терапевтів і 6 педіатрів, також 1 сімейний лікар проходить інтернатуру. Середній медичний персонал –100 осіб, молодший – 44 та інші працівники – 36 осіб.   В структурі центру залишились 43 установи: 11 амбулаторій, 14 – ФАП і 18 – ФП.   

    З грудня 2017 року центр зареєстрований в електронній системі Helsi, в якій на сьогодні проходить підписна кампанія декларацій. Всі 11 амбулаторій підключені до мережі Інтернет. В червні за державні кошти закуплена комп’ютерна техніка на всіх лікарів закладу, забезпеченість становить 100 відсотків.

    1 квітня 2018 року стартувала підписна кампанія декларацій між лікарем і пацієнтом. Станом на 22.09.2018 підписано 24753 декларації, що становить 62% населення району.  При цьому 7 лікарів із 22 (це 32% від загальної кількості лікарів)  набрали максимальну кількість декларацій.   Більше 75% пацієнтів набрали  5  лікарів. Підписна кампанія продовжується.

    Центр отримав ліцензію на провадження медичної практики вже як некомерційне підприємство. 

    – Наразі підписаний договір з Національною службою здоров’я України. З першого жовтня заклад отримає фінансування за новою схемою. Тому необхідно працювати в лімітах, які передбачає Національна служба. В свою чергу районна влада також буде долучатися до фінансування, – зазначив Сергій Джоболда.

    Договором передбачено  надання пацієнтам таких обстежень: загальний аналіз крові, загальний аналіз сечі, цукор крові, холестерин.  Для цього центр  провів тендер по закупівлі необхідного лабораторного обладнання. На цьому тижні обладнання вже буде поставлене в кожну амбулаторію і працювати на ньому будуть  медичні сестри загальної практики.

    – Для повноцінного функціонування амбулаторій та ФАПів необхідно якнайшвидше закінчити всі ремонтні роботи та встановлення медичного обладнання, – говорить Сергій Джоболда.

    На наступний рік вже стартує реформа вторинного рівня і для  подальшої роботи  потрібна  буде закупівля  електронної програми  Doktor Elis. Це створення системи електронного запису пацієнтів, електронної медичної карти та іншого обліку.  Також підписна кампанія передбачена  і на наступний рік. Тож реформа в медичній галузі продовжується.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату районної державної адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь