A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Обговорення питань соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 11.02.2019 16:07
Кількість переглядів: 532

Фото без опису

    Про стан підготовки до відзначення 30-ї річниці виведення військ з Афганістану   та соціальний захист учасників бойових дій на території інших держав доповіла на апаратній нараді заступник начальника управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Крупенко.

     У своєму виступі вона зазначила, що в районному  Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги зареєстровано 161 учасник бойових дій на території інших держав, з них: 122 учасники бойових дій в Афганістані з них 60 осіб з інвалідністю внаслідок війни.

   Відповідно до статті 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасникам бойових дій надається 75 % знижка при оплаті за користування житлом у межах норм, передбачених чинним законодавством, комунальними послугами (газом, електроенергією) в межах середніх норм споживання, користування послугами зв’язку та встановлення телефонів, а також виплачується готівка на придбання твердого палива (у 2018 р- 1818,12 грн.) та скрапленого газу (2018 рік – 181,82грн.) У 2018 році готівку на придбання твердого палива та скрапленого газу отримали 18 учасників бойових дій на території інших держав.

   Щороку збільшується виплата одноразової грошової допомоги до 5 травня, так, у 2018 році вона становила:

 для осіб з інвалідністю внаслідок війни 1 групи - 3685 грн.

 для осіб з інвалідністю внаслідок війни 2 групи – 3265 грн.

 для осіб з інвалідністю внаслідок війни 3 групи – 2845 грн.

 для учасників бойових дій – 1265 грн.

    Також районною комплексною програмою «Турбота» передбачено щорічно до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав сім’ям загиблих воїнів Афганістану грошова допомога. На даний час в районі проживає одна сім’я –  Дяченко Олександра Йосифовна в селі Степове. Так у 2018 році така допомога видана цій сімї в розмірі 2400 грн. В 2019 році також  заплановано надати допомогу.

    На обліку по забезпеченню санаторно-курортним лікуванням  в управлінні перебувало 16 осіб,  протягом 2018 року оздоровлено 8 осіб : 2 особи в санаторії «Слава» м Миргород, 5 осіб в санаторії «Салют» м Одеса, 1 особа в санаторії «Батьківщина» м Трускавець. В госпіталях проліковано 34 особи: 17 осіб в Пущі водиці, 17 осіб в Дахновці.

Станом на 1.01.2019 року  у стоматологів зубопротезовано – 4 особи  на суму  6,0 тис. грн.

   За 2018 рік 16,0 тис. грн. використано на безкоштовне амбулаторне лікування 118 учасників бойових дій.

   Забезпечене виконання статті 14 Закону України «Про поховання та похоронну справу» у частині поховання учасників бойових дій та інвалідів війни за рахунок коштів загального фонду обласного бюджету.  Протягом 2018 року проведено поховань 9 осіб, на загальну суму 12,3 тис. гривень.

   В 2018 році внесено зміни до районної комплексної програми «Турбота»,- підкреслив очільник району Сергій Джоболда,- це дасть змогу всім учасникам бойових дій на території інших держав виплатити одноразову матеріальну допомогу розмірі 1 тис. грн, - та доручив  керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації та установ району  переглянути районні програми та при необхідності подати зміни до них.

                                         За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності                                                                         та звернень громадян апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь