A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Чорнобаївське бюро правової допомоги інформує

Дата: 08.11.2018 12:04
Кількість переглядів: 783

Фото без опису

    До відділу «Чорнобаївське бюро правової допомоги» Золотоніського МЦ з надання БВПД звернулася громадянка Софія С. з питанням щодо неправильності записів в актових записах про народження її дитини, та шлюбу. Зокрема, дана клієнтка є громадянином Казахстану, проживає на території України більше 20 років, та має посвідку на постійне місце проживання. Так, вивчивши надані документи було зясовано, що у свідоцтві про народження її сина було допущено ряд помилок, зокрема, неправильно зазначено прізвище, по батькові та громадянство матері, а у свідоцтві про шлюб було неправильно зазначено місце народження дружини. Як зазначила Софія С. дану проблему вона не може вирішити більше 2 років, оскільки у відділі ДРАЦС дані зміни внести не можуть у зв’язку з документальною непідтвердженістю, а поїхати до Казахстану дана особа не могла, оскільки являється вдовою, та на її утриманні перебуває дитина-інвалід, яка є вкрай тяжкою. Даній особі було призначено представника, та для того щоб вирішити дану проблему було подано заяву до суду про встановлення неправильності запису в актах цивільного стану.

    28.09.2018 року відбулося судове засідання, в ході якого заяву було задоволено повністю, та зобовязано відділ ДРАЦС внести певні зміни до актових записів. 29.10.2018 року – дане рішення набрало законної сили, та всі зміни внесені в актові записи.

    Довідково: за останній час до Чорнобаївського бюро правової допомоги з подібними проблемами щодо встановлення неправильності запису в актах цивільного стану звертається все більше громадян. Зокрема, на даний час в суді перебуває 3 заяви.

    Для отримання консультацій просимо звертатися до Чорнобаївського бюро правової допомоги, що знаходиться за адресою: смт Чорнобай, вул. Центральна, 211; тел. (04739) 2 34 57.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь