A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

«Бізнес інвестує там, де йому комфортно», – очільник області на відкритті нового заводу

Дата: 12.09.2017 16:03
Кількість переглядів: 526

Фото без опису

    Унікальний завод із виробництва меду відкрили на Черкащині. Це спільний українсько-австрійський проект.

    Завод BEEHIVE – це 5 тис. кв. м виробничих потужностей, 40 тонн натурального меду в день, більше сотні працівників і суворий контроль якості. Свою продукцію він уже експортує до країн ЄС, США та ін.

    – Ще кілька років тому мало хто вірив, що такий бізнес існуватиме в Україні,  – сказав на відкритті підприємства Перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів. – Однак, коли сьогодні ми говоримо про продаж меду, то чуємо: Україна посідає перше місце в Європі, третє – у світі за експортом меду. І я переконаний, що це тільки початок.

    Сировину на завод, що в селі Чорнявка, доправляють із шести областей України. Має він і власну пасіку. Підприємство вже сплатило до бюджетів різних рівнів понад 3 млн грн податків. Також допомагає селу, де розташоване, з розвитком інфраструктури.

Фото без опису

    – Бізнес інвестує там, де йому комфортно, – зауважив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Значить нам із командою вдається створювати потрібний клімат. Це – наш незмінний пріоритет. Я особисто знаю власників підприємства і вдячний їм, що повірили в Черкащину. Нині наша економіка поступово відновлюється, маємо зростання інвестицій. А з таким бізнесом наша область міцнітиме та розвиватиметься.

    Нововідкритий завод входить до групи компаній «Ефективні інвестиції». Тут планують за найближчі два роки збільшити обсяги виробництва щонайменше вдвічі.

    – Ми починали будувати це підприємство три роки тому, – розповів голова ради директорів компанії «Ефективні інвестиції» Ігор Ліскі. – Говорити про розвиток та інвестиції в ті часи було складно, зважаючи на події у країні. Однак усе вдалося. Ми впевнені, що цей мед буде на полицях магазинів багатьох країн.

            Нагадаємо, за результатами комплексної рейтингової оцінки інвестиційного розвитку за минулий рік Черкащина піднялася відразу на дев’ять позицій. Задля залучення інвестицій і супроводу проектів тут створили Агенцію регіонального розвитку. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь