A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Про роботу Чорнобаївського РЦСССДМ в 2018 році говорили на апаратній нараді у очільника району Сергія Джоболди

Дата: 11.02.2019 16:01
Кількість переглядів: 569

    Фото без опису

     Про роботу Чорнобаївського районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді за 2018 рік та завдання в 2019 році звітувала директор Центру Інна Шпак.

   Протягом 2018 року працівниками Центру здійснено оцінку потреб у 511  сім’ях. Інспектування у 579   дало можливість виявити   215  сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, на вихованні яких знаходиться 408 дітей. Всі вони є клієнтами Центру,- доповіла Інна Шпак. - З даною категорією проводиться індивідуальна робота. За результатами роботи з сімями, які перебувають у складних життєвих обставинах, через надання соціальних послуг, задоволено 908 потреб. Здійснено 58 виїздів.

     Під супроводом Центру перебуває 46 сімей з категорій: одинока мати (батько); постраждалі від збройних конфліктів та тимчасової окупації; сім’ї, в яких є ризик соціального сирітства; сім’ї, члени яких перебувають у конфлікті з законом; сім’ї, члени яких мають  алкогольну залежність. Більшість з цих клієнтів потребують систематичних вказівок та постійного нагляду.

     Відповідно до   п. 13 постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2014 року «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо функціональних обов’язків державного соціального інспектора» працівники Центру соціальних служб здійснюють контроль за цільовим використанням виплатами на дітей. Спеціалістами Центру  попереджено про нецільове використання виплат та  їх припинення 14 сімей з сіл: Лящівка, Лихоліти, М.Канівці, Васютенці, Кліщинці, Бакаєве, В.Бурімка, Тимченки, В.Хутір, Лукашівка, Богодухівка та смт Чорнобай.

      Також на обліку в Центрі перебуває  18 сімей, діти яких перебувають  у спеціальних закладах: в інтернатах 6 дітей, в спеціалізованому Будинку дитини -  5, в обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей – 7.

         За сприяння Центру 57 дітей відправлені    безкоштовно до санаторних закладів.

    Постійної підтримки та контролю  потребують сім'ї, в яких є хворі на ВІЛ/СНІД та туберкульоз. Нажаль, нездатність і небажання хворих вирішувати самостійно проблеми змушують працівників Центру залучати до співпраці  правоохоронні органи.

       Щодо 21 сімї, спільно з правоохоронними органами, прийнято рішення про притягнення до адміністративної відповідальності. Також в разі потреби проводяться  оперативні виїзди, що дозволяють зробити повний аналіз причин виникнення складних життєвих обставин та своєчасно на них  відреагувати.

      Протягом 2018 року працівниками Центру проведено 158  груповий захід, за проблематикою: «Попередження насильства в сім’ї», «Виховання та догляд за дитиною», «Проблема залежностей», «Проблема ВІЛ/СНІДУ», «Профілактика злочинності», «З питань психологічної та соціальної підтримки»,  якими охоплено 2534 особи.

    Враховуючи ситуацію яка склалася на Сході країни,  клієнтами Центру стали  переселенці, учасники АТО та їхні сім’ї. В 170 сім’ях, учасників АТО, здійснено оцінку потреб, визначено проблеми та шляхи їх вирішення, залучено всі необхідні структури.

    Також спільно з Чорнобаївським районним відділом з питань пробації проводилася робота з 33 особами,  які перебувають у конфлікті з законом, 6 з яких стали клієнтами Центру.  Робота проводиться на попередження  скоєння повторних злочинів.

    В 2018 році в Центрі фактично працювало 9 фахівців із соціальної роботи, що дало можливість охопити соціальною роботою 11 сільських рад. Продовжується робота з Іркліївською громадою шляхом надання інформаційних послуг спеціалістам та окремим клієнтам.

       Проводиться  робота по підбору кандидатів у патронатні вихователі.  Протягом  року діє банк гуманітарної допомоги, постійно проводиться акція «Допомогти ближньому – допомогти собі». 108 сімей отримали допомогу: одяг, взуття, продукти харчування, побутові речі, засоби гігієни.

 - Основним завданням роботи Центру на 2019 повинно бути введення додаткових посад фахівців із соціальної роботи  для забезпечення якісного та своєчасного надання соціальних послуг, -  наголосив  голова райдержадміністрації Сергій Джоболда, -   необхідно  активізувати роботу з сільськими радами щодо збільшення чисельності фахівців із соціальної роботи в  населених пунктах району.

 

                                                                                   За інформацією відділу організаційної роботи,                                                                                    інформаційної діяльності   та звернень громадян апарату райдержадміністрації

 

      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь