A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Проведено виїзний прийом громадян та перевірку закладів торгівлі в Хрестителевому

Дата: 28.03.2018 16:00
Кількість переглядів: 531

     28 березня голова Чорнобаївської райдержадміністрації Сергій Джоболда здійснив робочу поїздку до Хрестителевого.

    У ході робочої поїздки Сергій Миколайович провів особистий прийом громадян.  А разом із сільським головою Інною Бурган та директором СТОВ «Світанок» Іваном Тітаренком обговорив проблемні питання функціонування громади, у вирішенні яких активну участь бере місцеве господарство. Завдяки тому, що в 2017 році СТОВ «Світанок» внесло зміни до договору оренди земель державної власності, відсоток орендної плати зріс із 4,5% до  8%. Тож минулого року товариств сплатило за оренду землі державної власності до місцевого бюджету 2,8 млн грн.

    Також Сергій Джоболда відвідав Хрестителівський навчально-виховний комплекс, де директор закладу Михайло Бурган розповів про стан функціонування навчального закладу.

    Цього ж дня робоча група райдержадміністрації провела перевірку 4 закладів торгівлі у селі. Її метою був контроль за якістю продуктів, умовами їх реалізації, дотриманням санітарних вимог, забезпечення офіційного працевлаштування працівників та перевірка дотримання власниками закладів продажу підакцизних товарів згідно чинного законодавства (через касові апарати).

    Згідно з результатами перевірки, у магазині Романенка С.О. забезпечено дотримання санітарних вимог, зберігання продукції, в наявності всі супровідні документи. Працівники перебувають на стажуванні. Медичні книжки працівників відсутні.

    У магазинах Гриценка Ю.М. не забезпечено зберігання продуктів, відповідно до санітарних вимог, супровідні документи відсутні. Працівниками не забезпечено проходження медичних оглядів. Не всі працівники оформлені згідно чинного законодавства.

    Під час перевірки в барі «Пінгвін» продавцем було відпущено підакцизний товар без касового апарату, що є порушенням чинного законодавства.

    Тож робоча група рекомендувала працівникам магазинів Романенка С.О. та Гриценка Ю.М. в найкоротший термін пройти медичний огляд та оформити медичні книжки.

    Під час огляду промислового магазину Грицай В.В., робоча група виявила, що там відсутній куточок покупця, відповідно і реєстраційні документи, а продавець працює без оформлення трудового договору. Тож комісія рекомендувала сторонам оформити трудовий договір.

    За результатами перевірки власники магазинів отримали рекомендації  забезпечити дотримання санітарного, трудового та податкового законодавства.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь