A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На Чорнобаївщині готуються до весняної повені та паводків

Дата: 18.02.2019 16:00
Кількість переглядів: 556

 

    Перший заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик провела апаратну нараду, на якій обговорили питання  проведення заходів щодо попередження надзвичайних ситуацій в період цьогорічного весняного паводку та льодоходу.  З цього приводу доповідав завідувач сектору цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи, взаємодії з правоохоронними органами (запобігання та виявлення корупції) райдержадміністрації Вадим Рудянчук. - Основні показники, які визначають характер весняного стоку, дають підставу вважати, що цьогорічної весни водопілля буде відповідати щорічним середнім показникам.

        Протягом останніх двох років у нашому районі були поодинокі випадки підтоплення талими водами разом з ґрунтовими водами погребів у приватних домоволодіннях в селах Мельники,  Мохнач,  Крутьки та підтоплення житлових приміщень в селі Коврай.

      За даними мапи зон можливого підтоплення можуть попасти 14 вулиць, на яких розташовано 229 будинків. Це території Іркліївської сільської ради – 159 будинків, Крутьківської - 38 будинків, Мохнацької – 25 будинків та села Мельники – 7 будинків.

З минулорічної весни зона підтоплень талим снігом розширилася.Зазнали підтоплень села Лукашівка, Степове, та інші. Критична ситуація була з гідроспорудою в Старому Ковраї.

     Для подальшої боротьби з підтопленнями в Лукашівці місцевим  господарством закуплено мотопомпу та 100 м рукавів для відкачування води.

     З метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, підвищення рівня оперативного реагування на них та надання термінової допомоги постраждалому населенню у період пропуску льодоходу, повені та паводків розроблено та затверджений рішенням регіональної комісії з питань ТЕБ та НС від 23.01.2019 № 2  „План дій органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, територіальних підрозділів міністерств і  відомств, підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності з підготовки до пропуску льодоходу, весняної повені та паводків у 2019 році”. На виконання даного плану розроблений і затверджений рішенням районної комісії з питань ТЕБ та НС від 31.01.2019 № 4 відповідний план для району.

     На виконання цих планів наказом начальника цивільного захисту району від 31.01.2019 створено оперативний штаб з безпечного пропуску льодоходу паводку та повені на території району. В разі потреби буде забезпечене цілодобове чергування членів штабу.

     З 45 наявних гідроспоруд на водоймах району більшість знаходяться в умовно задовільному стані. На даний час на баланс прийняті 2 споруди Чорнобаївською селищною радою, 2- на балансі Великоканівецької сільської ради, 2 - на балансі Ревбинської сільсько ради та 2 – на балансі Веселохутірської сільської ради.

     Тому для проведення запобіжних заходів та ліквідації наслідків льодоходу, повені та паводків в районі в разі необхідності буде  залучено  інженерну та спеціальну техніка, Чорнобаївського КП «ВУЖКГ» - 3 одиниці, КП «Чорнобай Ринок» - 1 одиниця, ДПРП № 6 – 2 одиниці. На території району в місцевих господарствах до проведення робіт по ліквідації наслідків НС можна залучити техніку  в кількості 68 одиниць. Це бульдозери, екскаватори, асенізаційні автомобілі, пожежні автомобілі, причепні тракторні цистерни з насосами, мотопомпи.

      Для вирішення завдань по порятунку людей на воді  до робіт при потребі можна залучити ДПРП № 6 – 1 човен, ПСРП «Рибартіль»- 20 баркасів РЛ-7000, ТОВ «Жовнинське» - 20 баркасів РЛ-7000, 7 – РБ 6400.

   - В разі можливого підтоплення в районі є можливість не допустити надзвичайних ситуацій і зменшити негативну дію повені та паводків,- зауважила Валентина Стилик, - тому ми рекомендуємо виконкомам сільських рад взяти на баланс гідроспоруди, які знаходяться на території ввірених їм громад  та забезпечити постійний моніторинг їх стану та стану малих водосховищ.

 

                                  За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності                                       та звернень громадян апарату райдержадміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь