A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На Чорнобаївщині пройшли пам’ятні заходи з нагоди 75-ї річниці закінчення Другої світової війни

Дата: 02.09.2020 14:34
Кількість переглядів: 1255

Фото без опису

2 вересня 2020 року у світі відзначається 75-річниця закінчення Другої світової війни. У цей день 1945 року о 9-й годині 2 хвилини (за токійським часом) був підписаний формальний акт про беззастережну капітуляцію останнього активного союзника фашистської Німеччини – Японії.

Цього дня у населених пунктах району проведено покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховань загиблих учасників Другої світової війни. Всі присутні вшанували пам’ять героїв, які у часи Другої світової війни поклали своє життя за становлення української державності та свободу українського народу.

Друга Світова війна тривала рівно шість років і один день. За інформацією Українського інституту національної пам’яті, у ній взяли участь 80 % людства, бойові дії велися у 2/3 існуючих на той момент держав. Під час війни були здійснені найбільші в історії злочини проти людства (зокрема, Голокост), а також уперше і востаннє використана атомна зброя. До армій ворожих сторін було залучено понад 110 мільйонів солдатів, загальні втрати військових та цивільного населення складають від 50 до 85 мільйонів осіб.

Сукупні демографічні втрати українців і громадян України інших національностей упродовж 1939-1945 років наразі оцінюються у понад вісім мільйонів осіб. Для поповнення демографічних втрат воєнного періоду знадобилося близько 25 років.

Ми пам’ятаємо уроки історії та  вагомий внесок українського народу у перемогу над нацизмом.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь