A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

29 серпня - День пам'яті захисників України

Дата: 28.08.2020 14:07
Кількість переглядів: 1463

Сьогодні День пам'яті захисників України, новини України, 29.08.2019

Ось уже другий рік поспіль 29 серпня ми відзначаємо День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Цей день встановлений «На підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам'яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу у суспільстві...» відповідно указу Президента від 23 серпня 2019 року.

Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам, українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення. За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти. Скільки ж наших воїнів-захисників, мирного населення України загинуло за роки війни, страшно й уявити.

Цього дня на всій території України проходить низка пам’ятних та національно-патріотичних заходів. Зокрема, покладаються квіти до могил загиблих, відвідуються їхні родини.

Ми закликаємо усіх доєднатися до гідного вшанування пам’яті загиблих захисників України, об’єднатися в шані і вдячності нашим співвітчизникам, які, відстоюючи свободу і незалежність країни, віддали свої життя в ім’я майбутніх поколінь.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь