A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Важливою є відповідальність кожного з нас, – Дмитро Ляшов про боротьбу з COVID-19

Дата: 21.08.2020 15:17
Кількість переглядів: 590

Боротьба з коронавірусом насамперед починається не на первинній чи вторинній ланці системи охорони здоров’я. Багато залежить саме від відповідальності кожного з нас – щодо дотримання правил у карантинний період. Про це сказав на брифінгу в ОДА перший заступник очільника області Дмитро Ляшов. Сьогодні під час спілкування з журналістами він окреслив ситуацію з поширенням коронавірусу на території області, захворювання за останню добу. Спільно з фахівцями Держпродспоживслужби в області та Нацполіції повідомили журналістів про результати перевірок дотримання санітарних норм на об’єктах області в карантинний період.

Так, на сьогодні в регіоні – 1200 випадків захворювання коронавірусом. За останню добу додалося 25 нових лабораторно підтверджених випадків:

9 – м. Черкаси;

1 – Городищенський р-н;

1 – Звенигородський р-н;

7–К.-Шевченківський р-н;

1 – Лисянський р-н;

1 – Маньківський р-н;

1 – Смілянський р-н;

1 – Тальнівський р-н;

1 – Уманський р-н;

1 – Черкаський р-н.

Як повідомили з закладах охорони здоров’я області, понад 200 осіб наразі лікуються: 44 – на стаціонарному лікуванні, 170 – на амбулаторному – під наглядом лікарів первинної ланки в умовах самоізоляції.

18 осіб подолали хворобу за останню добу. Загалом таких на Черкащині вже 950. На жаль, маємо 36 летальних випадків.

Пан Дмитро зазначив, що Черкащина наразі перебуває в безпечній «зеленій» зоні. Про це свідчать останні показники для послаблення протиепідемічних заходів:

  • завантаженість ліжок у медзакладах (20% за сотанні 5 днів);
  • середня кількість тестувань (53,7 на 100 тис. населення);
  • показник захворюваності, нові випадки (18,2 на 100 тис. населення за останні 14 діб).

На сьогодні заповненість ліжок в обласних закладах охорони здоров’я, визначених в області для госпіталізації хворих із підтвердженим випадком COVID-19, сягає 20,4%. Також на Черкащині провели в цілому 56 352 ПЛР-тестувань. За останню добу – 780.

– Дотримання норм безпеки, зокрема правил особистої гігієни, маскового режиму, дезінфекції рук, дистанції в 1,5-2 метри, допоможуть в боротьбі з поширенням коронавірусу, – сказав Дмитро Ляшов. – Ця боротьба починається з кожного з нас, від нашої з вами відповідальності. Від цього залежить і те, як ми долатимемо в подальшому недуг. Загалом у регіоні від початку карантину вжили необхідні обмежувальні заходи, які убезпечили нас від стрімкого зростання захворювання. Утім останніми днями спостерігаємо збільшення кількості хворих. Це пов’язано з багатьма чинниками. Ймовірно один із них – послаблення карантинних заходів, недотримання протиепідемічних правил у громадських місцях. Тому в межах рішення регіональної комісії з ТЕБ та НС ми надали відповідні доручення профільним службам області щодо контролю роботи підприємств у час карантину. На сьогодні вони чітко прописані, не потребують від підприємств значних фінансових потреб. Йдеться, здебільшого, про організацію роботи та поведінку працівників і відвідувачів.

Водночас начальник Управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в області Володимир Папач зазначив, що з початку впровадження карантинних заходів в області провели близько тисячі перевірок, моніторингових обстежень соціально значущих об’єктів. Це: дошкільні навчальні, лікувально-профілактичні заклади, продовольчої, непродовольчої торгівлі, громадського харчування, агропродовольчі ринки, об’єкти водопостачання та водовідведення тощо:

– Порушення вимог санітарного законодавства, протиепідемічних заходів виявили в 31 % випадків. Це – 3107 об’єктів. Найбільш характерними з них є недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами, не організовано централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, з подальшою утилізацією та ін.

Додамо також, за результатами перевірок склали понад 400 протоколів про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства, винесли до 4 сотень постанов про накладання штрафів, керівникам суб’єктів господарювання направили майже 3,5 тис. приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь