A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Голова ОДА Роман Боднар здійснив робочу поїздку до Чорнобаївського району

Дата: 31.07.2020 09:38
Кількість переглядів: 554

30 липня голова Черкаської облдержадміністрації Роман Боднар здійснив робочий візит на Чорнобаївщину. Тут він відвідав низку важливих інфраструктурних об’єктів, а також разом із районною владою і представниками правоохоронних органів провів особистий прийом громадян.

Фото без опису

У Ірклієві Роман Боднар ознайомився з діяльністю ДП «Іркліївський розплідник рослиноїдних риб». Як зазначив директор Сергій Піддубний, на сьогодні це єдине в Україні державне підприємство, яке вирощує рибопосадковий матеріал товстолоба, коропа, білого амура, щуки, сома. При потребі, Іркліївський риборозплідник може щорічно вирощувати більше 5 млн екземплярів рослиноїдних риб. З метою зариблення Кременчуцького водосховища відповідно до проведених публічних закупівель ДП «Іркліївський риборозплідник рослиноїдних риб» визначено переможцем, яким упродовж 2017–2019 рр. вселено 178,6 т дворічки рослиноїдних риб (в рамках Програми розвитку рибного господарства водойм Черкаської області на 2014–2020 роки).

Фото без описуФото без опису

Разом із головою Чорнобаївської РДА Анатолієм Писаренком, керівником секретаріату районної ради Ларисою Дражніковою та начальником Управління Державного агентства рибного господарства у Черкаській області Віктором Іваньком голова ОДА взяв участь у зарибненні Кременчуцького водосховища мальком товстолобика вагою одної особини до 2 г в кількості 750 тис. шт.

Фото без описуФото без опису

  • Іркліївський риборозплідник – унікальне підприємство. Найближчим часом ми плануємо провести міжрегіональний форум, присвячений  екологічному стану річки Дніпро, та ініціювати розробку відповідної державної програми з очищення річки, в тому числі і біологічного, яке здійснюють саме рослиноїдні риби. І залучити до неї в тому числі і ваше підприємство, – зазначив Роман Боднар.  

Також голова ОДА ознайомився з діяльністю Іркліївського об’єднаного відділення терапевтичного профілю КНП «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня Чорнобаївської районної ради. Під час відвідин він звернув увагу на те, що триповерхове приміщення не задіяне повністю, відповідно витрати перевищують можливості громади. Тож Роман Боднар  дав доручення управлінню охорони здоров‘я, департаменту соціального захисту, управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту спільно із місцевою владою розробити спільне комплексне бачення вирішення ситуації.

Фото без описуФото без опису

У Чорнобаї Роман Боднар та Анатолій Писаренко спільно з представниками правоохоронних органів району –  керівником Золотоніської місцевої прокуратури Валентином Танцюрою, начальником Чорнобаївського ВП Золотоніського ВП ГУ НП в Черкаській області Віталієм Іваньком та т.в.о. начальника Золотоніського РМВ Управління СБУ в Черкаській області Романом Мальцевим – провели особистий прийом громадян.

Фото без описуПід час прийому були розглянуті звернення жителів стосовно обмеження руху важковагового транспорту селами Малі та Великі Канівці, неправомірного користування надрами одного із підприємств району, контролю за якістю проведення ремонту доріг, зокрема вулиці Центральна у селищі Чорнобай, забруднення річки Ірклій, відновлення очисних споруд у селищі та інші. По всіх озвучених зверненнях головою ОДА були дані доручення відповідним службам.

Фото без опису

По закінченню прийому Роман Боднар провів прес-конференцію для місцевих ЗМІ, де відповів на питання стосовно свого візиту.

Фото без опису

Крім того, голова ОДА ознайомився з ходом реконструкції частини будівлі Чорнобаївського районного спортивного комплексу (приміщення басейну з улаштуванням альтернативних джерел електроенергії). Загальна кошторисна вартість проекту – 15 449,369 тис. грн, залишок кошторисної вартості – 2 456,769 тис. грн (реалізацію проекту розпочато у 2019 р.). У рамках проекту передбачається: ремонт конструкцій покрівлі, утеплення фасаду та покрівлі, впровадження альтернативних джерел електроенергії, демонтаж існуючого та монтаж нового обладнання і трубопроводів чаші басейну, оздоблення стін, стелі, підлоги та облаштування умов для людей з обмеженими фізичними можливостями. Роботи планується завершити до кінця 2020 року.

Фото без описуФото без описуФото без описуА також побував на селищних очисних спорудах, які побудовані ще в 1980-му році та мають незадовільний технічний стан. Об’єкт розташований по вул. Зарічній за 30 метрів від річки Ірклій. Ситуація, що склалася в роботі селищних очисних споруд, є загрозливою, як для оточуючого середовища так і для здоров’я жителів тих населених пунктів, території яких межують із санітарно-захисними зонами каскаду водойм по річці Ірклій через застаріле та зношене обладнання. У 2020 році проект реконструкції очисних споруд був розглянутий робочою групою Черкаської обласної державної адміністрації з питань природоохоронних заходів та увійшов до рекомендованого переліку природоохоронних проектів та заходів на цей рік на умовах співфінансування з місцевого бюджету в сумі 1 807,040 тис. грн. Нині департаментом будівництва Черкаської обласної державної адміністрації проводяться тендерні процедури.

Фото без опису

Насамкінець Роман Боднар проінспектував хід капітального ремонту на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення О 241920 Чорнобай − Мохнач. На момент перебування на об’єкті підрядником ПП «ДОРСТРОЙ» було виконано вже 50% запланованих робіт.

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь