A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

ЗАПИТУВАЛИ? – ВІДПОВІДАЄМО!

Дата: 21.07.2020 12:43
Кількість переглядів: 358

Трускавецька міська філія Львівського обласного центру зайнятості ...

 

Яка тривалість виплат допомоги по безробіттю та чи передбачена допомога по безробіттю тим, хто трудився неофіційно?

 

Відповідно до Наказу № 624 «Про затвердження Порядку надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітним підприємницької діяльності» від 06.04.2020 загальна тривалість виплати допомоги по безробіттю застрахованим особам не може перевищувати 360 календарних днів (особам передпенсійного віку – не більше 720 календарних днів) протягом двох років з дня її призначення.

Вік набуття права на пенсію визначається на дату звернення особи залежно від наявного страхового стажу, обчисленого на підставі відомостей реєтру застрахованих осіб Державного реєтру, а за період до запровадження реєстру – на підставі трудової книжки або інших документів, які підтверджують стаж.

Підтвердження наявного страхового стажу та віку виходу на пенсію для осіб передпенсійного віку здійснюється в порядку обміну інформацією між Державною службою зайнятості та Пенсійним фондом.

До речі, для громадян, які під час карантину звільнилися за власним бажанням, не застосовуються вимоги, які стосуються зменшення періоду виплати допомоги терміном до 90 днів.

Отже, безробітні, які звільнилися з крайнього місця роботи, починаючи з 12.03.20 р. за власним бажанням та стали на облік в ДСЗ, повинні отримувати допомогу з дня отримання статусу «безробітний». Водночас у сумі тривалість виплат допомоги таким громадянам не повинна бути більше 270 к.д.

Чи передбачена допомога по безробіттю тим, хто трудився неофіційно?

Якщо особі не виповнилося 35 років, страхового стажу у неї немає, оскільки, наприклад, працювала не оформлюючи трудових відносин, то допомога по безробіттю буде призначена як такій, що працевлаштовується на перше робоче місце, у мінімальному розмірі строком на 180 к.д.

Якщо ж особа віком 35+ і в неї відсутній страховий стаж, тобто до досягнення цього віку особа працювала неофіційно, то вона не має права на виплату допомоги по безробіттю.

 

За поданням Чорнобаївської РФ

                                                     Черкаського ОЦЗ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь