A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Розглянуто питання утримання прибережних захисних смуг водних об’єктів Чорнобаївського району

Дата: 08.07.2020 15:10
Кількість переглядів: 499

 

Фото без опису

8 липня відбулося засідання комісії  щодо організації роботи по покращенню утримання прибережних захисних смуг водних об’єктів при Чорнобаївській райдержадміністрації.

Комісію провів голова Чорнобаївської  РДА Анатолій Писаренко.

У засіданні прийняли участь перший заступник голови РДА Валентина Стилик,  начальник відділу Держгеокадастру  у Чорнобаївському районі Черкаської області  Юрій Петренко,   начальник Чорнобаївського відділення поліції Золотоніського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Черкаській області Віталій Іванько, начальник Чорнобаївського районного управління Головного управління Держпродспожив-служби в Черкаській області Василь Катеруша, голова ГФ «Народна самооборона»  Анатолій Гичка, голова ГО «Відродження» Віталій Труш, селищний голова Чорнобаю, сільські голови сіл Богодухівка, Великі Канівці, Мала Бурімка та Велика Бурімка.

Відповідно до плану роботи комісії на 2020 рік було розглянуто питання «Про проведення заходів по покращенню утримання прибережних захисних смуг водних об’єктів на території району  за період 01.07.2018 - 07.07.2020 року, та виконання Закону України від 29 жовтня 2019 року № 233-IX  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування».

Фото без опису

Головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації Микола Шепель повідомив присутніх про стан водних об’єктів на території району та проблеми у використанні прибережних захисних смуг.

Голови територіальних громад інформували про проведені заходи щодо ліквідації самовільного зайняття жителями населених пунктів земельних ділянок в прибережній захисній смузі, забудови та влаштування сміттєзвалищ в прибереговій зоні, забезпечення безперешкодного доступу громадян до прибережної зони для загального водокористування та ряд інших питань.

Органам місцевого самоврядування рекомендовано провести обстеження прибережних захисних смуг водних об’єктів з метою виявлення порушень їх використання та вжити заходів щодо ліквідації цих порушень.

Крім того було розглянуто питання зариблення водних об’єктів, взяття на баланс сільських рад гідротехнічних споруд та проведення  ремонту водоскиду на греблі в смт Чорнобай.

На закінчення наради голова райдержадміністрації  Анатолій Писаренко акцентував увагу на важливості збереження водойм на території району та вжитті заходів щодо ліквідації виявлених порушень природоохоронного та земельного законодавства.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь