A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Увага, хімічні засоби захисту рослин!

Дата: 12.06.2020 15:28
Кількість переглядів: 737

Топ новинок серед засобів захисту рослин в Україні в 2018 р ...

Засоби захисту рослин - необхідний інструмент  аграрія, який допомагає захистити та зберегти врожай, а відтак і отримати власний прибуток.

         Потрібно відзначити, що в Україні спостерігається динаміка збільшення сільськогосподарських земель, на яких застосували біологічні, або малошкідливі засоби захисту рослин.

         Проте   альтернативи  загальноприйнятим агрохімікатам у найближчому майбутньому не передбачається. Україна продовжує імпортувати засоби захисту рослин у закордонних виробників. І хоча всі вони мають бути офіційно зареєстровані та перевірені, досить часто трапляються випадки, коли утворюються токсичні бакові суміші, особливо, якщо виробник агропродукції намагається самостійно приготувати розчин, не розуміючи які діючі речовини можуть безпечно взаємодіяти між собою, а які ні.

             Заради безпеки людей  та навколишнього середовища для населення, сільськогосподарських підприємств, установ та організацій, приватних господарств прийнято ряд нормативно-правових актів щодо забезпечення дотримання основних вимог санітарного законодавства під час проведення  робіт із пестицидами та агрохімікатами.

         Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 03.08.1998 №1 затверджено Державні санітарні правила «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» (ДСП 8.8.1.2.001-98).

          Відповідно до п.6.3.4. цих Правил зона санітарного розриву  від населених пунктів, тваринницьких комплексів, місць проведення ручних робіт по догляду за сільгоспкультурами, водойм і місць відпочинку  при вентиляторному обприскуванні повинна бути не менше 500м, при штанговому і гербігації - 300 м.

         Всі роботи з пестицидами слід проводити в ранні ранкові (до 10) і вечірні (18-22) години при мінімальних висхідних повітряних потоках. Як виняток, допускається проведення обробок у денні години у похмурі і прохолодні дні з температурою навколишнього повітря нижче +10 град.С

         Відповідно до п.6.1.7.  Державних санітарних правил «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» завчасно, але не менше чим за дві доби до початку проведення кожної хімічної обробки, адміністрація господарств сповіщає населення, власників суміжних сільськогосподарських угідь та об'єктів про місця, строки і методи застосування пестицидів. У період проведення робіт у радіусі 200 м від меж ділянок, що обробляються, повинні бути встановлені попереджувальні написи.

         У разі виявлення порушень  цих Правил, районна державна адміністрація рекомендує звертатися до органів місцевого самоврядування або поліції для фіксації порушення та відповідних заходів  до порушників відповідно до вимог синного законодавства.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь