A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На законодавчому рівні удосконалено процедуру отримання допомоги по частковому безробіттю

Дата: 01.06.2020 10:41
Кількість переглядів: 340

Фото без опису

29 травня поточного року набрав чинності Закон України, яким удосконалено процедуру отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину.

Зміни передбачають:

 - подання документів до служби зайнятості на отримання допомоги по частковому безробіттю можна буде здійснити протягом 90 днів із дня зупинення або скорочення діяльності за місцем сплати єдиного внеску;

 - фізична-особа підприємець, який не має найманих працівників, теж може скористатися можливістю отримання допомоги по частковому безробіттю;

 - сума, отримана в рамках надання допомоги по частковому безробіттю, оподаткуванню не підлягає.

Найближчим часом Кабінетом Міністрів України будуть внесені зміни до відповідних законодавчих актів і механізм запрацює.

Нагадаємо, що вже як місяць, відповідно до чинного законодавства, надається допомога роботодавцям з числа суб'єктів малого та середнього підприємництва, які зупинили або скоротили свою діяльність за період карантину, для покриття витрат на зарплату робітникам, яким був скорочений робочий час. Далі роботодавець переказує ці кошти своїм працівникам.

"На сьогодні 438 роботодавців Черкащини, які зупинили свою діяльність у зв’язку з карантином, подали відповідні документи до служби зайнятості. По 410 роботодавцях прийнято позитивні рішення щодо отримання допомоги по частковому безробіттю. На цей час кошти на загальну суму понад 4,6 млн грн. перераховано роботодавцям. Більше 3,2 тис. їхніх працівників, які вимушено не працювали під час карантину, отримають відповідну допомогу. Це люди, які задіяні до роботи у галузях туризму, готельного бізнесу, освіти, лісництва, взуттєвого виробництва, видавництва газет, роздрібної торгівлі, постачання готових страв, стоматологічної практики, ремонту побутових виробів, обслуговування транспорту, пасажирських перевезень, виробництва меблів тощо. Найактивнішими є роботодавці з міста Черкаси, Умань, Канівського, Смілянського, Звенигородського, Кам`янського, Монастирищенського, Тальнівського та Шполянського районів. На сьогодні з усіх районів області подано пакети документів на розгляд до Черкаського обласного центру зайнятості. Прийом документів від роботодавців малого і середнього бізнесу триває", - відзначив директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко.

Довідково: Відповіді на актуальні питання та покрокову інструкцію про отримання допомоги по частковому безробіттю можна отримати на сайті Черкаського обласного центру зайнятості за посиланням https://chk.dcz.gov.ua/node/6933 або за телефоном 63-95-34 (відділ організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості).

 

Відділі інформаційної роботи ОЦЗ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь