A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Перерахунок пенсій з 01.05.2020

Дата: 22.05.2020 17:18
Кількість переглядів: 606

ПЕРЕРАХУНОК ПЕНСІЙ З 01.05.2020 РОКУ В ПРИКЛАДАХ | Хрестівська громада

Згідно з пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.2020 № 251 «Деякі питання підвищень пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році» на виконання ч.2 ст.42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та постанови Кабінету Міністрів України «Про проведення індексації пенсій у 2019 році» від 20.02.2019 №124 з травня 2020 року проведено автоматизований перерахунок пенсійних виплат із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якого сплачено страхові внески, який враховується для обчислення пенсії, в розмірі 1,11.  

Отже, особам, які отримують пенсію за Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», здійснено осучаснення пенсійних виплат шляхом застосування для обчислення пенсії середньої заробітної плати (доходу) по Україні у розмірі 4888,83 грн (4404,35 грн х 1,11). Такий самий показник заробітної плати застосовано і для перерахунку пенсій особам із числа військовослужбовців строкової служби та членам їх сімей, яким розраховано пенсію із заробітку відповідно до ч.1 ст.43 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

 Якщо зростання пенсії в результаті перерахунку (з урахуванням надбавок і доплат, за виключенням пенсії за особливі заслуги перед Україною) менше за 100 грн, здійснюється доплата до зазначеного розміру, яка враховується під час подальших перерахунків пенсії.

 У осіб, які отримують пенсію відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, мають страховий стаж, передбачений абзацом першим частини першої статті 28 зазначеного Закону (чоловіки – 35 років, жінки – 30 років) та у яких за результатом перерахунку загальний розмір пенсій з урахуванням надбавок та підвищень (крім пенсії за особливі заслуги перед Україною) не досяг 2100 грн, таким особам встановлена доплата до пенсії у сумі, що не вистачає до зазначеного розміру.

 Пенсії, призначені за спеціальними законами (державним службовцям та прирівняним до них особам, працівникам прокуратури, науковцям тощо) не перераховуються. Але, якщо у цих осіб розмір пенсії за Законом України «Про загальнообовязкове державне пенсійне страхування» з 01.05.2020 вищий ніж розмір пенсії за нормами спеціальних законів, таким особам пенсія перераховується за матеріалами пенсійних справ (без особистого звернення до органів Фонду). 

 

Звертаємо увагу, що перерахунок пенсії проведено в автоматизованому режимі за матеріалами пенсійних справ. Отже, додатково звертатися до органів Фонду з питання перерахунку не потрібно. Довідкову інформацію можна отримати за телефоном «гарячої лінії» Чорнобаївського відділу обслуговування громадян – 2 30 60.

 

Начальник Чорнобаївського відділу

обслуговування громадян                                                                                Н.Грицай
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь