A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Штрафи за спалювання рослинності збільшено

Дата: 16.04.2020 11:30
Кількість переглядів: 366

НеПали — штрафи за спалювання рослинності збільшено | Журнал ...

Парламентом внесено зміни до Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення в питаннях охорони довкілля.

         З прийняттям Закону  України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу)»  забруднення атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров'я людей або для довкілля речовинами, відходами або іншими матеріалами промислового чи іншого виробництва внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи для довкілля, караються штрафом від 30600 грн  до  61200 грн.   

Знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом караються штрафом від 91800 до 153000 грн.

         Порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою накладення штрафу на громадян від 1530 до 4760  грн і на посадових осіб - від 4590 до 15300 грн.

Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 4590 до 15300 грн і на посадових осіб - від 10710 до 18360 грн.

Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 3060 до 6120 грн, на посадових осіб - від 15300  до 21420 грн .

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фондутягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 6120 до 12240 грн   і на посадових осіб - від  21420 до 30600 грн.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь