A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Перерахунки пенсійних виплат у квітні 2020 року

Дата: 07.04.2020 15:04
Кількість переглядів: 913

 

Про проведення з 01.04.2020 року перерахунку пенсій працюючим ...

Перерахунок пенсії працюючим пенсіонерам із 1 квітня 2020 року

 

 Чорнобаївський відділ обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області повідомляє, що відповідно до абзацу п’ятого частини четвертої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» органи Пенсійного фонду починаючи з 2018 року щороку з 1 квітня без додаткового звернення особи проводять перерахунок пенсії тим особам, які після призначення (перерахунку) пенсії продовжували працювати та на 1 березня року, в якому здійснюється перерахунок, набули права на проведення перерахунку, передбаченого абзацами першим – третім цієї частини, на найбільш вигідних умовах.

            У зв’язку з цим, проведений перерахунок пенсії з 1 квітня 2020 року майже  1,5 тис. пенсіонерів району, із них 94 –  по стажу та заробітній платі після призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

            Особи, які мають право на підвищення пенсії, пенсію в новому розмірі отримають у квітні. 

 

                        Перерахунки пенсійних виплат у квітні 2020 року
 

Чорнобаївський відділ обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області повідомляє, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01 квітня 2020 року № 251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році» пенсіонерам району, яким виповнилося 80 років і більше, у яких щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням усіх надбавок і підвищень не досягає розміру середньої заробітної плати (доходу) в Україні за 2019 рік (9 205,19 грн),  із 01 квітня поточного року  встановлено щомісячну компенсаційну виплату до пенсії в розмірі до 500 гривень.

Тим пенсіонерам, кому 80 років виповниться після 01 квітня 2020 року, щомісячна компенсація буде встановлюватися з дати досягнення такого віку.

Крім того, якщо пенсіонер віком старше 80 років має страховий стаж не менше 25 років чоловік або 20 років жінка, то після встановлення щомісячної компенсаційної виплати розмір пенсії не може бути нижче 2 600 грн.

Перерахунок пенсійних виплат не потребує додаткового звернення пенсіонерів до Пенсійного фонду.

Із загальної чисельності пенсіонерів району (13,6 тис. осіб) пенсії перераховано в автоматизованому режимі 2054 особам, яким виповнилося 80 років . Середній розмір підвищення – 517,62 грн.

Додаткові видатки на виплату пенсії в районі становлять 1,1 млн грн.

Виплата перерахованих пенсій буде проведена в установленому порядку згідно з графіком через уповноважені банки або доставлена додому листоношами АТ «Укрпошта», починаючи із 7 квітня поточного року.

 

Довідково: також Пенсійному Фонду України доручено у квітні 2020 року забезпечити проведення виплати одноразової грошової допомоги у сумі 1 000 грн пенсіонерам, пенсія яких не перевищує 5 000 грн. Нарахування та виплату зазначеної допомого буде проведено після внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік».

 

 

Начальник Чорнобаївського відділу

обслуговування громадян                                                              Н.Грицай
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь