A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Пряма мова. Лариса Кошова про вахтовий метод роботи лікарів

Дата: 06.04.2020 09:01
Кількість переглядів: 424

– Для лікарів, які надають допомогу пацієнтам із коронавірусною інфекцією, в області розроблений спеціальний механізм обсервації. Це дає змогу не тільки забезпечити оптимальний режим праці та відпочинку медиків, а й вберегти їхні сім’ї від імовірного зараження на COVID-19. Наші лікарі вже почали працювати вже так званим «вахтовим методом». Так вони трудитимуться 7 днів.

Що таке вахтовий метод?

Суть методу полягає в тому, що групи лікарів працюють добу в режимі 4 години праці/4 години відпочинку. Після цього добу вони мають вихідний. Зазначу, що проживання та гаряче харчування під час зміни та відпочинку їм забезпечує влада.

Таким методом уже працює Черкаська інфекційна лікарня. Лікарі, що вчора відпрацювали добу (а це 8 жінок!), сьогодні весь день мають змогу відпочити. Після закінчення своєї зміни медичні працівники відправляються до санаторію “Мрія”, перебування в якому їм також забезпечує влада. Там медики відпочивають добу.

У такий спосіб медичні працівники не лише можуть вберегти свої сім’ї, а й уникнути перевтоми, що може призвести до послаблення імунітету та збільшити ризик захворювання.

Додам, що днями область отримала чергове поповнення засобами індивідуального захисту для медпрацівників. Йдеться про 4 тисячі респіраторів, 4 тисячі медичних масок та понад 1 тисячу захисних костюмів, 1,3 тис окулярів. Найперше їх розподіляють між районами, де заклади охорони здоров’я є закладами першої хвилі та в кожний лікувальний заклад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь