A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Тільки разом зможемо запобігти поширенню коронавірусу в районі

Дата: 01.04.2020 09:49
Кількість переглядів: 1857

На Чорнобаївщині станом на 31 березня на коронавірусну інфекцію COVID-2019 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) в обласному лабораторному центрі протестовано 11 осіб. Із них шестеро – хворі на пневмонію, що лікуються в Чорнобаївській БПЛ (2 дітей та 4 дорослих), ще п’ятеро – особи, що недавно повернулися з країн, де зафіксовано спалах захворювання. Усі результати тестів – негативні.

Про це повідомив завідувач  Чорнобаївського районного відділення Золотоніського міжрайонного відділу Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я  України» Іван Коренюк. За його словами, проби на ці тести відбирали працівники лабораторії та медперсонал відділень, де лікуються хворі. Надалі ж це робитимуть мобільні медичні бригади. Вони будуть приїжджати додому до людей, у яких є підозра на коронавірус для забору зразків на проведення досліджень.

На сьогодні по області зафіксовано вже 52 випадки захворювання на корона вірус. Більшість із цих людей самі повернулися з-за кордону або ж контактували з людьми, які повернулися звідти. Саме тому особлива увага в районі приділяється обліку таких осіб. Станом на 01.04.2020  обліковано 131 особа, яка прибула в район із 01.02.2020, в тому числі з 01.03.2020 прибуло 116 осіб. Нагадуємо, що всі вони зобов’язані дотримуватися самоізоляції!

Самоізоляція передусім означає, що ви упродовж щонайменше 14 днів уникаєте будь-яких контактів з іншими людьми! При будь-яких симптомах хвороби телефонуєте своєму сімейному лікарю й дотримуєтесь подальших рекомендацій. А при наявності важких симптомів – температура вище 38, а подих утруднений – слід дзвонити на 103. Якщо правила карантину будуть порушені, вас можуть притягнути до адміністративної відповідальності! А в разі позитивного тесту на коронавірус – до кримінальної! Інфіковані громадяни перебувають під особливим наглядом сімейних лікарів, поліції та органів місцевого самоврядування! Тож дуже просимо не доводити до того, щоб поліція складала протоколи. Адже це насамперед – безпека і здоров’я ваших близьких, рідних і сусідів.

У зв’язку з тим, що серед хворих на коронавірус в області – 5 медичних працівників, жителів району неабияк турбує забезпечення їх засобами індивідуального захисту. На даний час працівники КНП «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня ЧРР» та КНП «Чорнобаївський ЦПМСД» забезпечені ними в достатній кількості.  Висловлюємо вдячність Почесному голові асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Душейку П.Г, голові асоціації сільськогосподарських виробників Чорнобаївського району Лихошерсту С.В. та всім керівникам сільськогосподарських підприємств району за підтримку.   Так, асоціацією сільськогосподарських виробників Чорнобаївського району надано благодійну допомогу не грошовими коштами в об’ємі 100 захисних костюмів для КНП «Чорнобаївська БПЛ ЧРР» на суму 7600 грн, 100 респіраторів з клапаном, 500 медичних захисних масок та інші засоби захисту та дезінфекції для служб життєзабезпечення району на загальну суму 41080 грн. Асоціацією «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» також надано благодійну допомогу не грошовими коштами. Надано медичні захисні маски на суму 40000 грн та захисні костюми на суму 112500 грн.  Звертаємось до керівників сільськогосподарських підприємств району, які ще не долучилися до надання допомоги, підтримати працівників медичних закладів,  лівобережної станції екстреної медичної допомоги, поліції та відділення ДСНС в районі шляхом придбання та передачі засобів індивідуального захисту, засобів дезінфекції та необхідних засобів для виконання посадових обов’язків в умовах карантину.

Здійснюються й інші заходи з недопущення поширення коронавірусу в районі. КНП «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня ЧРР»   отримала експрес тести для діагностики  коронавірусної інфекції COVID-2019, тестування   проводяться  за направленням лікарів.   Проводиться робота по підготовці та облаштуванню пунктів пропуску на межі Черкаської та Полтавської областей з боку Мар’янівки і Липового, які розпочнуть  свою діяльність при необхідності. Проводяться рейди по закладах торгівлі з метою перевірки дотримання санітарно-гігієнічних умов та правил дезінфекції. Також власникам закладів торгівлі, які працюють в період карантину, рекомендовано встановити режим роботи, яким передбачити обслуговування громадян віком старше 65 років щоденно з 8 до 9 години ранку з обов’язковою дезінфекцією торгового приміщення для даної категорії громадян.

Здійснюється підвезення медичного персоналу до лікувальних закладів району та м. Черкаси за 5 маршрутами. З районного бюджету виділено  3 жителям району 8400 грн для відшкодування витрат на під’їзд до лікувального закладу для отримання послуги гемодіалізу. Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) спільно з селищною та сільськими радами проводиться робота з надання допомоги особам з інвалідністю, особам похилого віку та іншим мало захищеним верствам населення щодо отримання ними пенсій, оплати комунальних послуг, доставки продуктів харчування та предметів першої необхідності.

30 березня проведено засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС, на якому розглянуто питання поліпшення умов праці осіб, що залучені до протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) та питання передачі залишків продуктів харчування, які утворились у закладах освіти району за час карантину до КНП «Чорнобаївська БПЛ ЧРР».

Та хотілося б зазначити, що ніякі заходи не допоможуть, якщо кожен із нас не буде дотримуватися елементарної безпеки! Шановні жителі району, районна державна адміністрація закликає Вас не піддаватися паніці та дотримуватися правил, передбачених карантином. Піклуватися про осіб похилого віку, користуватися засобами індивідуального захисту та мінімізувати час перебування на вулиці.

Вірте лише достовірній інформації МОЗ. Telegram-бот для оперативної відповіді на ваші запитання щодо коронавірусу в Україні: https://bit.ly/3cOyccp

Telegram-канал «Коронавірус_інфо» з оперативною та поточною інформацією щодо ситуації з вірусом COVID-19 в Україні: https://bit.ly/39DEYQm

Телеграм-канал для лікарів: https://bit.ly/2Q4zVkn

Сторінка Міністерства охорони здоров’я України: https://bit.ly/2Q5UHQu

Сторінка Центру громадського здоров’я України: https://bit.ly/2IAGyXm

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь