A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

«Сезон тиші» для диких тварин

Дата: 01.04.2020 09:46
Кількість переглядів: 603

       З 1 квітня у міських лісах розпочинається «сезон тиші» з метою ...

  У період із 1 квітня до 15 червня у лісах та на об’єктах благоустрою заборонено будь-які заходи, що є джерелом підвищеного шуму та неспокою.

«Сезон тиші» – це природоохоронний захід, впроваджений до виконання в Україні на законодавчому рівні (стаття 39 Закону України «Про тваринний світ»). Метою такого заходу є охорона ареалу існування, шляхів міграції диких тварин на час їх розмноження. Такий проект сприяє відтворенню популяції лісових звірів та птахів, забезпечуючи зростання та різноманіття, спокійний розвиток фауни.

До заборонених заходів належать санітарна вирубка лісу, стрілянина, вибухові роботи, феєрверки, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах, використання моторних маломірних суден. 

Перебуваючи  на природі, не слід зчиняти галас, включати  гучну музику. Особливо потрібно бути обережними з вогнем. Адже не обережне його використання може стати причиною масової пожежі. І тоді разом з травою згорають птахи, які гніздяться на землі, та їхнє потомство, гине молодняк диких тварин.

Відповідно до ст.87 Кодексу про адміністративні правопорушення України громадяни та посадові особи несуть відповідальність за порушення вимог щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь