A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Тепер офіційно. Ринок праці інтегровано з економічною політикою держави

Дата: 25.03.2020 11:54
Кількість переглядів: 342

 

Процес перепідпорядкування державної служби зайнятості Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства завершено.

 

12 березня 2020 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 03 березня 2020 р. № 206 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо передачі окремих повноважень від Міністерства соціальної політики до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства у сфері зайнятості населення».

 

Ухвалення постанови доповнює зміни, передбачені Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо формування державної політики у сфері праці, трудових відносин, зайнятості населення та трудової міграції» № 341-IX від  05 грудня 2019 р. У відповідності до нових пріоритетів, відтепер економічна, а не соціальна політика буде визначати вектор розвитку ринку праці в Україні.

 

Такий крок сприятиме узгодженню діяльності органів, що відповідають за економічний розвиток і регулювання сфери зайнятості в нашій державі.

 

Ринок праці в Україні постійно трансформується, поєднуючи світові та регіональні тенденції, і виклики, які постають перед національною економікою. Регулювання сфери зайнятості населення вимагає одночасно враховувати визначені державою заходи, пов‘язані зі сприянням економічному зростанню, і удосконалювати механізми соціальної підтримки та підвищення благополуччя українських громадян.

 

З проведенням цієї інституційної реформи зміни в державній службі зайнятості не завершуються - і надалі будуть впроваджуватися нові форми роботи та сервіси, спрямовані на підвищення якості надання послуг безробітному населенню та роботодавцям.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь