A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На заходи по боротьбі з коронавірусом акумульовано більше 1 млн грн на Чорнобавщині

Дата: 25.03.2020 10:37
Кількість переглядів: 376

Фото без опису

 

У неділю ввечері на Черкащині підтвердився перший випадок захворювання на коронавірус в уманчанина, тож це неабияк схвилювало черкащан. Слідом за цим випадком почали з’являтися чутки про нібито хворих і в інших районах. Однак  жодна із них не підтвердилася. Тож ми закликаємо вас вірити тільки офіційним джерелам.

 

На Чорнобаївщині на сьогодні не зафіксовано жодної підозри на захворювання коронавірусом. Медичні заклади району працюють у штатному режимі, однак, відповідно до розпорядження обласної комісії ТЕБ і НС, нині частково обмежено прийом відвідувачів.  

У КНП «Чорнобаївська БПЛ» підготовлений наказ про перепрофілізацію на період епідемії в інфекційні ліжка терапевтичного, неврологічного та дитячого відділення. Загалом на заходи по боротьбі з коронавірусом, придбання медичних засобів та препаратів акумульовано 1 млн. 41 тис. грн. Серед них – кошти, які з резервного фонду на останній позачерговій сесії виділили депутати районної ради. Це 300 тисяч грн на багатопрофільну лікарню і 39 тис. грн. на відділ культури, транспортом якого забезпечено підвезення медичних працівників до лікувальних закладів району по 5 напрямках.

На даний час на оснащенні в КНП «Чорнобаївська БПЛ» є 11 концентраторів кисню (заплановано придбати ще два) та п’ять апаратів штучної вентиляції легень. На сьогодні лікарня забезпечена ургентним запасом медикаментів для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 на перші 10 діб для 10 осіб. Фінансовий ресурс наявний, тож при потребі ліки будуть докуплятися.

В КНП «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня ЧРР» на даний час очікується доставка лікарських засобів для інфекційного відділення на суму 11245,7 грн. та 16 хірургічних стерильних халатів на суму 2220,5 грн.

 

Станом на 25.03.2020 р. в КНП «Чорнобаївський ЦПМСД» наявні медичні маски (1000 шт.), медичні рукавички (500 пар), етиловий 96% спирт (50 флаконів), захисні одноразові халати (36 шт.), захисні шапочки (60 шт.). Замовлено 50 захисних протиепідемічних костюмів та 200 одноразових захисних протиепідемічних костюмів, 1000 респіраторів, дезінфікуючі  засоби та антисептик.

 

Продовжується облік громадян, які прибули з інших країн. На даний час обліковано 94 особи. Відповідно з рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я, кожен громадянин України, який повертається з країни, де були зафіксовані випадки COVID-19, має пройти необхідні контрольні процедури при перетині кордону, підписати інформовану згоду та самоізолюватися на 14 днів. Порушення вимог тягне за собою відповідальність. Тож закликаємо кожного громадянина України, який повернувся з-за кордону, дотримуватися режиму самоізоляції, щоб убезпечити себе і близьких. Якщо ж під час самоізоляції у вас з'явилися симптоми хвороби (кашель, задишка, лихоманка, діарея), терміново зателефонуйте до сімейного лікаря та повідомте про свої нещодавні подорожі, а також контакти з людьми, які мали ознаки захворювання на ГРВІ. Це дозволить персоналу лікарні підготуватися та уникнути подальшого розповсюдження вірусу.

 

Також просимо жителів району бути пильними, щоб не стати жертвами нових шахрайських схем. З’явилася інформація про нібито волонтерів, які збирають гроші, особливо у літніх людей, на купівлю продуктів харчування чи оплату комунальних послуг. Тож не відчиняйте двері незнайомим людям, не повідомляйте ніяких відомостей особистого характеру (паспортні дані, відомості про банківські рахунки тощо) та не переказуйте грошові кошти на сумнівні рахунки.

 

!!!Шановні жителі району, районна державна адміністрація закликає Вас не піддаватися паніці та дотримуватися правил, передбачених карантином, піклуватися про осіб похилого віку, користуватися засобами індивідуального захисту та мінімізувати час перебування на вулиці!!!

 

Вірте лише достовірній інформації МОЗ.

Telegram-бот для оперативної відповіді на ваші запитання щодо коронавірусу в Україні: https://bit.ly/3cOyccp

Telegram-канал «Коронавірус_інфо» з оперативною та поточною інформацією щодо ситуації з вірусом COVID-19 в Україні: https://bit.ly/39DEYQm

Телеграм-канал для лікарів: https://bit.ly/2Q4zVkn

Сторінка Міністерства охорони здоров’я України: https://bit.ly/2Q5UHQu

Сторінка Центру громадського здоров’я України: https://bit.ly/2IAGyXm


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь