A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Чорнобаївська районна державна адміністрація повідомляє

Дата: 24.03.2020 17:45
Кількість переглядів: 391

Фото без опису

Районна державна адміністрація повідомляє, що станом на 24.03.2020 року в терапевтичному та дитячому відділеннях КНП «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня ЧРР» знаходиться 28 хворих. З них з пневмонією 5 дорослих та 2 дитини.  В інфекційному відділенні знаходиться 5 хворих, з них 2 з гострим бронхітом. Хворі з підозрою на коронавірусну інфекцію 2019-nСоV відсутні.

З метою попередження розповсюдження коронавірусної інфекції (COVID-19) на території Чорнобаївського району, станом на 24.03.2020 року проведено наступні заходи:

В зв’язку з ситуацією, що складається в області рішенням регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 23.03.2020 протокол № 9 епідемічну ситуацію на території Черкаської області спричинену коронавірусом 2019-nСоV, попередньо класифіковано, як медико-біологічну надзвичайну ситуацію природного характеру регіонального рівня.

На виконання рішення регіональної комісії рішенням районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 23.03.2020 протокол № 8 Чорнобаївську районну ланку територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Черкаської області переведено в режим діяльності у надзвичайній ситуації.

З метою забезпечення управління невідкладними заходами під час виникнення надзвичайної ситуації регіонального рівня призначено керівником робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної із загрозою поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території Чорнобаївського району, першого заступника голови Чорнобаївської районної державної адміністрації Стилик Валентину Борисівну.

Розпорядженням районної державної адміністрації створено штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної із загрозою поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території Чорнобаївського району та затверджено його посадовий склад.

Територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чорнобаївського району доручено виконати ряд заходів, які мінімізують ризик занесення COVID-19 до стаціонарних відділень.

Власникам закладів торгівлі доручено в торговельних приміщеннях забезпечити доступ до товарів роздрібної торгівлі та реалізацію виключно продуктів харчування, пального, засобів гігієни, лікарських засобів та виробів медичного призначення, засобів зв’язку.

Рекомендовано встановити режим роботи, яким передбачити обслуговування громадян віком старше 65 років щоденно з 8 до 9 години ранку з обов’язковою дезінфекцією торгового приміщення для даної категорії громадян.

 

Також вказано на необхідність виконання ряду заходів по мінімізації розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Продовжується робота по підвезенню медичного персоналу до лікувальних закладів району згідно графіку по 5 маршрутах.

Виконуються заходи по обмеженню на період карантину доступу відвідувачів до лікувальних закладів району.

В КНП «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня ЧРР» на даний час очікується доставка лікарських засобів для інфекційного відділення на суму 11245,7 грн та 16 хірургічних стерильних халатів на суму 2220,5 грн.

Станом на 24.03.2020 р. в КНП «Чорнобаївський ЦПМСД» наявні:

  • медичні маски – 1000 шт.
  • медичні рукавички – 500 пар
  • етиловий 96% спирт – 50 флаконів
  • захисний халат одноразовий – 36 шт.
  • захисна одноразова шапочка – 60 шт.

Замовлено:

  • захисний протиепідемічний костюм – 50 шт.
  • захисний протиепідемічний костюм (одноразового використання) – 200 шт.
  • дезінфікуючі  засоби та антисептик.
  • респіратор – 1000 шт.

Станом на 24.03.2020 продовжується облік громадян, які прибули з інших країн. На даний час обліковано 94 особи.

 

!!!Шановні жителі району, районна державна адміністрація закликає Вас не піддаватися паніці та дотримуватися правил передбачених карантином, піклуватися про осіб похилого віку, користуватися засобами індивідуального захисту та мінімізувати час перебування на вулиці!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь