A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

16 березня 2020 року перший заступник голови районної державної адміністрації провела нараду

Дата: 16.03.2020 12:50
Кількість переглядів: 305

Перший заступник голови районної державної адміністрації Валентина Стилик провела 16 березня 2020 року   нараду  з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, організацій , установ району.  На нараді розглянули питання «Про виконання плану заходів щодо реалізації Національної стратегії з оздоровчої рухової активності України на період до 2025 року».

По першому питанню доповіла Світлана Шаповал, начальник відділу культури, молоді та спорту райдержадміністрації.

Фото без опису

 

Вона озвучила, що одним із основних завдань плану заходів є створення мережі сучасних і привабливих  спортивних споруд  за місцем проживання та у місцях масового відпочинку громадян. Такою найвагомішою спортивною спорудою є спортивний комплекс із закритим плавальним басейном (на даний час триває капітальний ремонт),де працюють спортивні секції з футболу, волейболу, дзюдо, настільного тенісу, атлетичної та ритмічної гімнастики, боксу, шахів, шашок. За 2,5 місяці 2020 року спорткомплекс відвідали 1829 осіб.

До інфраструктури спортивних об’єктів відносяться стадіон у селищі Чорнобай, 15 футбольних полів, 24 спортивні зали, з яких 21 у навчальних закладах, 17 майданчиків з тренажерним обладнання та стадіон зі штучним покриттям.

В 2019 році на капітальний ремонт басейну викоростано12 990 500грн., з них: з державного бюджету – 10 млн. грн. з місцевого - 2 448 715 грн.

На проведення спортивних заходів в 2019 році використано 25 500 грн з місцевого бюджету, з інших джерел 700 тис. грн.

З метою формування ціннісного ставлення юнацтва, дітей та молоді до власного здоров’я, поліпшення стану фізичного розвитку та фізичної підготовленості на базі спортивного комплексу діє дитячо-юнацька спортивна школа, де виховуються 239 учнів, функціонують відділення футболу, дзюдо та настільного тенісу. Школа має філіали в селах Богодухівка, з відділенням футболу, селах Велика Бурімка, Мала Бурімка та Іркліїв - з відділенням дзюдо, в с.Жовнино з настільного тенісу. В Іркліївській ЗОШ - хортинг.

Відділом освіти протягом 2019 року проведено XXVІ Спартакіаду серед школярів закладів загальної середньої освіти, в якій взяли участь близько 2000 учнів–спортсменів. Програма спартакіади включала змагання з міні-футболу, волейболу і баскетболу серед юнаків і дівчат по двох вікових групах, шахів і шашок, настільного тенісу, плавання, легкої атлетики, „Старти надій”.

Традиційною на Чорнобаївщині стала спортивна Спартакіада з нагоди Міжнародного Дня людей з інвалідністю, минулого року на змагання прибули 11 учасників із 5 територіальних громад району.

Масовими є турніри з волейболу на призи воїнів-афганців, на кубок «Пам’ять», на честь земляків, які пов’язали своє життя зі спортом, жіночий турнір з волейболу до Міжнародному дня 8 березня, чемпіонати району з футболу та футзалу серед дорослих і ветеранів, волейболу, особисто-командні районні змагання по настільному тенісу, гирьовому спорту, шашках, шахів, проведення різноманітних турнірів для ветеранів.

Наймасовішим заходом районного рівня стали змагання «Найспортивніше село», в яких беруть участь понад 600 учасників з 24 населених пунктів району. Популярними є турніри на призи пам’яті видатних людей, що народилися на території району, які проводяться по селах. В селищі Чорнобай – турнір з футболу на кубок на Героя Радянського Союзу І.М. Шмига, стрілкового спорту - пам’яті О.Г. Слинька.

В Кубку району з футболу взяло участь 18 сільських футбольних команд, в чемпіонаті району з футболу - 16 команд. Федерацією футболу Чорнобаївського району проведено кубок району по футзалу - прийняли участь 26 команд. Справжньою гордістю Чорнобаївського краю є Всеукраїнське свято богатирської сиди на призи пам’яті І.М.Піддубного, основою свята є турнір з греко-римської боротьби, в якому беруть участь спортсмени з різних регіонів України.

 

Валентина Стилик зауважила, що наразі призупинено проведення спортивних масових заходів, слід з розумінням відноситись всім жителям до заходів щодо запобігання розповсюдження інфекції коронавірусу.

Фото без опису

В порядку контролю розглянули питання «Про роботу Трудового архіву Чорнобаївського району в 2019 році», доповідала Лариса Ільяшенко, завідувач Трудового архіву Чорнобаївського району, яка повідомила, що одним із основних завдань Трудового архіву є:

- приймання від підприємств, установ і організацій - джерел комплектування архівних документів з особового складу, фінансово - господарської діяльності та інших документів, строки зберігання яких не закінчилися : термін збереження справ особового складу 75 років .

Трудовий архів, є юридичною особою, має власну печатку із своїм найменуванням та ідентифікаційним кодом, штампи і бланки, рахунки у УДКСУ в Чорнобаївському районі Черкаської області та у філії Черкаське ОУ АТ «Ощадбанк».

Згідно актів приймання - передавання на зберіганні в Трудовому архіві Чорнобаївського району станом на 01.12.2019 року 10 578 справ. Станом на 01.12.2019р. до Трудового архіву надійшло заяв про надання довідок про реорганізацію господарств, заробітну плату, трудовий стаж працюючих в господарствах та видано 1280 довідок.

За 2019р. Трудовим архівом Чорнобаївського району прийнято на зберігання 118 справ від господарств та підприємств.

Управлінням Пенсійного Фонду України в Чорнобаївському районі проведено 648 зустрічних перевірок, щодо підтвердження правильності даних поданих в довідках до Пенсійного Фонду Трудовим архівом Чорнобаївського району. В ході перевірок розбіжностей не виявлено.

Перший заступник порушила питання про підготовку документів для передачі до Трудового архіву в разі ліквідації організації або установи і запропонувала провести навчання з даного питання.

 

Потім перейшли до обговорення питань про стан  виконання бюджетів в березні 2020 року та заходи щодо посилення фінансово-бюджетної дисципліни, про стан функціонування медичних, освітніх закладів району, стан епізоотичної ситуації.

 

Валентина Стилик наголосила на дотриманні попереджувальних заходів щодо поширення захворювання вірусом COVID-19 на території району, особливо варто приділити увагу людям похилого віку та одиноким особам, які перебувають в зоні ризику.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь