A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

В Україні запрацював застосунок "ДІЯ"

Дата: 16.03.2020 15:19
Кількість переглядів: 317

 

Застосунок державних послуг онлайн "Дія" став доступний для скачування, зараз у застосунку доступні водійське посвідчення та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Застосунок можно завантажити в App Store та Google Play.

В міністерстві наголошують, що Україна стала третьою країною в Європі, яка має подібний сервіс. У майбутньому буде можливість оцифрувати свою ID-картку та закордонний біометричний паспорт. 

ТОП-50 послуг, за якими більше всього звернень, – будуть оцифровані вже цього року (а це реєстрація ФОП, юросіб, Е-малятко, послуги для перевізників і будівельників, послуги для власників авто)

Не всі отримають доступ до водійських посвідчень

Наразі оцифровано 6 мільйонів з 9,5 мільйона посвідчень. Не потрапила частина документів, виданих до 2013 року. Чому так? Новий реєстр водійських посвідчень був створений у 2013 році. З 9,5 мільйона власників водійських посвідчень фото відображалися лише у 2,5 мільйона осіб.

Компанії розробнику вдалося отримати якісні дані із демографічного реєстру та надати можливість 6 мільйонам українцям отримати електронні документи. Компанія й надалі працюватиме над підвищенням і гарантуванням безпеки даних.

Для ідентифікації та авторизації застосовується система Bank ID або ж додатки від monobank та "Приватбанку".

Міністерство цифрової трансформації найближчим часом має намір запустити в мобільному застосунку "Дія" цифрові поліси для обов'язкового страхування відповідальності автовласників (ОСЦПВ), цифровий паспорт та електронний студентський квиток, 

Варто наголосити, що зовсім скоро додаток Дія не тарифікуватиметься мобільними операторами України, тому не потрібно буде сплачувати за інтернет-трафік, який використовуватиме додаток для роботи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь