A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

2 березня 2020 року відбулася нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, організацій, установ району

Дата: 02.03.2020 15:44
Кількість переглядів: 503

2 березня 2020 року відбулася нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, організацій, установ району, яку провела перший заступник голови районної державної адміністрації Валентина Стилик.

Фото без опису

По першому питанню доповіла начальник Чорнобаївської державної податкової інспекції Золотоніського управління Головного Управління державної податкової служби у Черкаській області Людмила Рожко про підсумки роботи Чорнобаївської державної податкової інспекції Золотоніського управління ГУ ДПС у Черкаській області за 2019 рік. Вона озвучила, що Чорнобаївська ДПІ Золотоніського управління обслуговує 642 платників – юридичних осіб, 1049 суб’єктів господарської діяльності – фізичних осіб, 23870 громадян, платників земельного податку, та 1300 платників податку на нерухомість.

За 2019 рік Центром обслуговування платників податків Чорнобаївської ДПІ було опрацьовано 4186 звернень платників, щодо надання адміністративних послуг, надано 4186 адміністративних послуг, в тому числі:

- видано карток платників податків – 2378;

- видано відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків – 835 ;

- зареєстровано платниками єдиного податку  - 152 ФОП;

- надано витягів з реєстру платників єдиного податку – 231;

- зареєстровано книг обліку доходів та книг обліку доходів і витрат платникам єдиного податку –206;

- зареєстровано реєстраторів розрахункових операцій – 49;

- зареєстровано книг обліку розрахункових операцій –309;

- видано 12 довідок для підтвердження статусу податкового резидента України.

Відмов у наданні адміністративних послуг не було.

На протязі 2019 року прийнято  5800 звітів від платників у паперовому вигляді, та проведено обробку даних звітів шляхом занесення до бази ДПС. За 2019 рік заключено 570 договорів з платниками про електронний документообіг.

Надано 8300 усних консультацій платникам податків щодо податкового законодавства.

Крім того, проводилась роз’яснювальна робота з платниками податків щодо реквізитів рахунків на сплату податків і зборів.  Вцілому за 2019 рік надано 2800 таких консультацій.

Працівниками відділення постійно проводяться звірки із сільськими радами, та вносяться зміни щодо земле власників та землекористувачів, а також проводяться звірки орендарів, згідно заключених договорів. Проводяться звірки із громадянами по земельному податку та по платі та нерухомість.

Під час кампанії декларування за 2018 рік, яка проводилася з 1 січня по 31 грудня 2019 року, була проведена широкомасштабна роз’яснювальна робота працівниками інспекції з громадянами Чорнобаївщини, в результаті чого громадянами подано 526 декларацій про майновий стан та одержані доходи за 2018 рік.

Громадянами, які зобов’язані задекларувати свої доходи подано 463 декларації, з них:

- 388 громадян задекларували доходи отримані від продажу сільськогосподарської продукції (мають у власності земельні паї і самі вирощують та реалізують сільгосппродукцію), та обробітку грунту. Сума задекларованого доходу складає 655,8 тис. грн., сума ДФО сплаченадо бюджету 118 тис. грн.;

- 66 громадян задекларували дохід від отримання спадкового майна на суму 7 018,5 тис. грн., нараховано та сплачено податку в сумі 375  тис. грн.

- 5 громадян задекларували доходи від оренди приміщень, 2 особи задекларували додаткове благо, та 1 громадянин - іноземні доходи.

Всього за результатами деклараційної кампанії 2018 року задекларований дохід склав 8,2 млн грн, до місцевого бюджету сплачено 582 тис. грн податку.

Крім того, подано 63 декларації громадянами, які скористалися правом на податкову знижку, а саме:

на відшкодування плати за навчання подано 63 декларації, та повернуто з бюджету згідно перерахунків 168 тис. грн;

У 2020 році розпочалася кампанія декларування доходів громадян за 2019 рік.

Чорнобаївською ДПІ розіслано листи-запрошення громадянам, які отримали спадщину, додаткове благо, оподатковувані допомоги, інвестиційний прибуток, для подачі декларацій про такі доходи та сплати ПДФО та військово гозбору до бюджету.

 

Перший заступник наголосила на продовженні роботи із сільськими радами щодо декларування доходів одноосібниками та власниками с/г техніки.

 

По другому питанню доповів головний лікар комунального некомерційного підприємства «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги» Чорнобаївської районної ради Іван Чижик про заходи щодо попередження смертності дітей першого року життя:

станом на 01.01.2020 року під наглядом медичних працівників району знаходиться 5725 дітей. Діти до 14 років - 4725 і 1000 підлітки.  За минулий рік в пологовому відділенні народилось 268 немовлят (по РАЦу – 248, в 2018 - 250), народжуваність становить 6,2 на 1000.  Народжуваність зменшується з кожним роком.

Малюкова смертність становить 4 проміле. У віці до 1 року померло -1 дитя в пологовому відділенні (множинні вади розвитку). Також померло в 2019 році двоє дітей старше року (1 дитина загинула під час пожежі та 1 підліток від захворювання серцево судинної системи).

Допомогу дітям надають лікарі педіатри та лікарі загальної практики сімейної медицини. Лікарі педіатри працюють в 2-х амбулаторіях (Чорнобаївська амбулаторія ПМСД, Іркліївська ЛА).

Лікарі педіатри Чорнобаївської амбулаторії ведуть консультативний прийом, на них лягає основне навантаження. Крім лікарів, нагляд за дітьми здійснюють середні медичні працівники. Із пологового відділення немовлята виписуються при наявності довідки від медичного працівника про те, що він знає про виписку новонародженої дитини. Нагляд за дітьми здійснюється згідно вимог наказу Міністерства охорони здоров’я України від 20.03.2008 року № 149 «Про затвердження клінічного протоколу медичного догляду за здоровою дитиною віком до 3-х років». Перше відвідування новонародженої дитини проводить лікар (при відсутності сімейна медсестра або фельдшер) в перші 3 дні після виписки із пологового відділення. Проводиться роз’яснення щодо попередження асфіксії у немовлят, правила догляду за дитиною, про ризик вживання колодязної води. Також роз’яснюються переваги грудного вигодовування, яке дає можливість знизити рівень захворюваності серед дітей першого року життя.

Спостереження за дітьми із групи ризику (хворі діти, діти із соціально неблагополучних  сімей та ін.)  спостерігаються в особливому режимі, тобто частіше. При виникненні проблем в неблагополучних сім’ях співпрацюємо з службою в справах дітей,  з органами місцевого самоврядування.  Всі хворі діти  до року життя знаходяться на контролі у медпрацівника, при необхідності госпіталізуються. Якщо дитина залишається вдома, то спостерігається щоденно до повного видужування.  Діти, які народились від ВІЛ-інфікованих мам, отримують безкоштовно суміш для харчування до досягнення ними 1 річного віку.

Запорукою народження здорової дитини являється правильне протікання вагітності. Всі вагітні жінки перебувають на обліку у жіночій консультації КНП «Чорнобаївська БПЛ», у акушерки амбулаторії або фельдшерського пункту. Всі вони обстежуються лабораторно загальні аналізи, обстеження на наявність ВІЛ, на ТОРЧ-інфекцію, при необхідності обстеження у генетика, 2-разово проходять УЗД. Ці обстеження дають змогу виявити наявність вроджених вад розвитку та запланувати подальше виношування вагітності.

Хворі вагітні на простуду та грип обов’язково госпіталізуються, при наявності інших захворювань консультуються вузькими спеціалістами. При впровадженні реформи охорони здоров’я на вторинному рівні, консультація лікаря акушер-гінеколога залишиться доступною на безоплатній основі і без направлення сімейного лікаря.

Валентина Стилик зауважила про співпрацю з соціальними службами та органами місцевого самоврядування щодо контролю за дітьми в сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах.

 

Потім перейшли до обговорення питань про стан  виконання бюджетів в лютому 2020 року та заходи щодо посилення фінансово-бюджетної дисципліни, про стан функціонування медичних, освітніх закладів району, стан епізоотичної ситуації, стан пожежної безпеки, стан підготовки до проведення весняної призовної кампанії на строкову військову службу та стан епідемічної ситуації захворювань на грип та ГРВІ серед населення району.

 

Валентина Стилик наголосила, що через захворюваність дітей протягом тижня призупинено проведення масових заходів в навчальних закладах.

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь