A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Детінізація зайнятості та доходів населення Черкащини

Дата: 21.02.2020 12:44
Кількість переглядів: 270


Начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління  ДПС у Черкаській області Микола Кислинський розповів про поточні результати роботи головного управління з підвищення рівня заробітної плати в регіоні, виплати зарплатних боргів.

Так, у січні 2020 року за результатами проведених перевірок щодо повноти нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб донараховано та сплачено до бюджету 168 тис.грн. ПДФО.

Микола Кислинський зазначив, що на виконання доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука у січні п.р працівниками податкової служби спільно з представниками Управління Держпраці у Черкаській області, Пенсійного фонду, Державної служби зайнятості, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів проведено масово-роз’яснювальну роботу з 5 835 суб’єктами господарювання Черкащини спрямовану на детінізацію зайнятості населення у сфері торгівлі, тимчасового розміщування та організації харчування. В ході проведення масово-роз’яснювальної роботи кількість оформлення трудових відносин з найманими працівниками збільшилась у 2,5 рази.

Також, Микола Кислинський відмітив фахівці служби беруть участь у робочих групах з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, створені за ініціативою місцевих органів виконавчої влади. Крім того, з роботодавцями проводиться роз’яснювальна робота щодо дотримання податкового законодавства.

В результаті заслуховування працедавців на засіданнях комісій і робочих груп, створених при органах виконавчої влади (за участі ДПС) у січні 2020 року підвищили рівень заробітної плати 96 роботодавців – юридичних осіб та 57 фізичні особи – підприємці, і як наслідок, місцеві бюджети отримали додаткових 220,7 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.

За результатами проведеної роз’яснювальної роботи з керівниками підприємств – боржників 8 погасили заборгованість з заробітної плати в сумі  2,5 млн.грн. Як результат, до місцевого бюджету надійшло 0,4 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб та  0,7 млн.грн. єдиного внеску.

Нагадуємо роботодавцям, що згідно чинного законодавства працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та повідомлення ДПС про прийняття працівника на роботу в установленому порядку.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь