A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

24 лютого відбулася чергова апаратна нарада

Дата: 24.02.2020 13:15
Кількість переглядів: 418

Перший заступник голови районної державної адміністрації Валентина Стилик провела 24 лютого 2020 року нараду, на якій розглянули:Фото без опису

«Про роботу районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за 2019 рік та завдання в 2020 році» та «Про  виконання заходів щодо попередження захворювань на грип та ГРВІ серед населення району на епідсезон 2020 року».

По першому питанню заслухали в. о. директора Чорнобаївського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Купчин Анну.

Вона повідомила, що станом на 1.01.2020 року в Чорнобаївському РЦСССДМ фактично працювало 8 фахівців із соціальної роботи.

Одним із пріоритетних напрямів діяльності районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є соціальна робота з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах, де батьки з певних причин не забезпечують належного утримання та догляду за дітьми.

На обліку перебувало 178 сімей, що знаходились складних життєвих обставинах, в яких виховується 308 дітей. Із них соціальним супроводом охоплено 59 сімей, в яких виховується 107 дітей.

За сприяння центру протягом звітного періоду 18 дітей влаштовано до закладів освіти, 10 сім’ям отримано/ відновлено реєстрацію за місцем проживання, 366 сім’ям оформлено/ відновлено документи, у т.ч. для призначення соціальних виплат, 267 сімей поліпшили житлові умови, 129 сімей отримали гуманітарну допомогу, 11 сімей направлено до охорини здоров`я, 37 дітей оздоровлено, 1 сім’я направлено до соціального закладу «Центр матері та дитини».

Працівниками центру проводиться робота з учасниками АТО. Надано роз’яснення 124 сім`ям щодо оформлення документів на різні види виплат. Фахівець із соціальної роботи с.Ревбинці допомогла учаснику АТО у встановленні батьківства, залучивши до фінансової підтримки місцеве господарство.Під супроводом Центру перебувє 1 сім`я. За час літнього оздоровлення путівки були запропоновані всім дітям учасників АТО.

 Забезпечувалось здійснення соціального супроводження дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, опікунів, піклувальників.

У Чорнобаївському районі функціонував 1 дитячий будинки сімейного типу (у звітному році припинив існування) та 3 прийомних сім’ї, у яких виховується 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Під час соціального супроводження даних сімей здійснювалася як індивідуальна, так і групова робота з прийомними батьками, батьками- вихователями та вихованцями прийомних сімей. Із дітьми проводились бесіди, консультації для допомоги у набутті навичок самостійного життя у соціумі, формування відповідальності, попередження негативних явищ.

Протягом року послугами районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було охоплено 13 опікунських сімей, в яких виховується 18 дітей. Даній категорії дітей надані такі соціальні послуги, як: організація лікування та оздоровлення, гуманітарна допомога.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30.10.2014 р. № 623 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо функціональних обов’язків державного соціального інспектора», контроль за цільовим використанням допомоги при народженні дитини покладено на фахівців центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді шляхом проведення вибіркового обстеження окремих сімей. Відповідно здійснено 40 перевірок цільового використання допомоги при народженні дитини. В ході роботи зафіксовано, що батьки раціонально використовують кошти.

Налагоджена співпраця із Центром пробації, де проводиться робота із умовно-засудженими та особами, які повернулися із місць позбавлення волі. Протягом даного періоду охоплено 23 особи,  яким надавалися послуги з питань зайнятості, покращення міжособистісних відносин та ведення здорового способу життя.

Фахівцями центру здійснюється інформаційно-просвітницька робота. За 2019 рік проведено 110 зустрічей з учнями навчальних закладів району та їх батьками з питань правової культури, пропаганди здорового способу життя, попередження шкідливих звичок серед підлітків, профілактики злочинності, насильства, торгівлі людьми, безробіття, алкоголізму, наркоманії, хвороб, що передаються статевим шляхом. Під час проведення заходів розповсюджено інформаційні буклети, плакати, науково-методична література, продемонстровано соціальні відеролики та фільми.

Чорнобаївський районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді в рамках соціальної акція «16 днів активності проти гендерного насильства» здійснив ряд заходів, спрямованих на приверненя уваги суспільства до проблем насильства. Для молодших школярів було запропоновано розфарбувати малюнки відомого українського художника-карикатуриста Василя Вознюка, які були розроблені для кампанії Ради Європи в Україні Рух "Проти ненависті". Фахівцями центру проводились зустрічі з учнівською молоддю на теми: «Негативні соціальні явища», «Гендерна рівність», «Попередження торгівлі молодими людьми». Також, спільно з відділом освіти РДА, було проведено конкурс на створення соціального ролика, з метою стимулювати учнівську молодь розібратися в причинах і наслідках складних соціальних явищ, а також запропонувати шляхи їх подолання.

Напередодні Дня Св.Миколая наш Центр за підтримки Чорнобаївської селищної ради провели акцію «Подаруй шматочок чарівництва незнайомій дитині». В результаті, 11 дітей  з малозабезпечених родин отримали безкоштовні подарунки.

Також в 2019 році почала свою роботу офіційна сторінка Центру в соціальній мережі Facebook.

Перший заступник зауважила, що кількість фахівців з соціальної роботи в селах зменшилась, але є такі населені пункти де вони вкрай потрібні, потрібно продовжити роботу по підбору кадрів.Фото без опису

По другому питанню заслухали завідувача Чорнобаївського лабораторного відділення Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Івана Коренюка.

Він доповів, що Чорнобаївським лабораторним відділенням ДУ «Черкаський ОЛЦ МОЗ України» здійснюється щотижневий моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ в розрізі лікарських дільниць.

За епідемічний сезон 2018-2019рр на гострі респіраторні інфекції перехворіло 4 444 жителя району, що складає 11% від загальної кількості населення. З числа захворілих 2,4тис. дітей віком до 17 років.

На сьогодні з початку епід.сезону 2019 – 2020рр. захворіло на ГРВІ 3075  осіб, що складає 7,6% від загальної кількості населення. З числа захворілих – 1642 дітей віком до 17 років. Госпіталізовано з початку епідсезону 144 особи, з них 112 дітей. Через відсутність гострої потреби ліжка в лікарні не перепрофілізовувались. Летальних випадків від грипу в районі не зафіксовано.

Лікувально-профілактичними закладами виконуються всі необхідні протиепідемічні протигрипозні заходи. Аптечна мережа забезпечена профілактичними та лікувальними засобами для реалізації населенню.

На даний час проти грипу в районі щеплено 269 осіб, в т.ч. 144 медичних працівників. Для порівняння в  минулому році щепилося 113 осіб.

Для зменшення контагіозності та активності епід. процесу серед учнів, припинявся навчально – виховний процес в  13 школах. В 7-ти закладах карантин довелось продовжувати.

Загальна захворюваність на 7-му тижні наблизилася до епід. порогу, проте його не перетнула. Тому, обмежувальні заходи щодо культурно – масових заходів в районі не запроваджувалась. Заборона на останні за рішенням комісії ТЕБ і НС РДА від 6 лютого 2020 року стосувалася тільки в навчально – виховних закладах. 

Для ознайомлення населення із заходами профілактики гострих респіраторних інфекцій та грипу в засобах масової інформації розміщено 4 статті та 2 виступи по радіо, проводилась усна санітарно-роз'яснювальна робота.

Минулого тижня на грип та ГРВІ захворіло 190 осіб, в числі хворих 102 дитини, зокрема 67 школярів. Загальна захворюваність зберігається на рівні попереднього тижня та нижча епідемічного порогу на 26%. Захворюваність школярів зменшується , проте на карантині залишається 1 школа.

Перший заступник зауважила, що в зв’язку з продовженням карантинних заходів, до кінця тижня не проводитимуться спортивно-масові заходи для школярів.Фото без опису

Потім обговорили організаційні питання про стан  виконання бюджетів в лютому 2020 року та заходи щодо посилення фінансово-бюджетної дисципліни, про стан функціонування медичних, освітніх закладів району, стан епізоотичної ситуації.

 

Валентина Стилик наголосила на виконанні заходів щодо попередження поширення сказу та проведенні профілактичної роботи.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь