A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Нарада у першого заступника голови районної державної адміністрації

Дата: 17.02.2020 11:49
Кількість переглядів: 350

17 лютого 2020 року на нараді у першого заступника голови районної державної адміністрації Валентини Стилик розглядали питання:

Про роботу Чорнобаївської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості в 2019 році, доповідав директор Чорнобаївської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Пасічник Сергій

Про забезпечення організованого перевезення учнів та вчителів до закладів освіти та в зворотньому  напрямку», доповідав виконуючий обов’язки начальника відділу освіти Микола Командіренко.

Фото без опису

 

Директор Чорнобаївської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Пасічник Сергій повідомив, що на сьогоднішній день в установі працює 13  осіб, та водій на 0,5 ставки.

У січні - грудні 2019 року послугами філії скористалося 2089 осіб. З них на 01.01.2019 року на обліку перебувало 797 осіб та зареєстровано протягом року 1292 особи, що становить 107,2% до відповідного періоду 2018 року. З загальної кількості безробітних,які отримали послуги служби зайнятості – це жінки 1275 осіб (64%) та 814 чоловіків, що становить 39%.

Рівень освіти безробітних: 60 % безробітних мають професійно технічну освіту, 15 % вищу та 25% повну загальну середню освіту.

Протягом 12 місяців 2019 року Чорнобаївська районна філія провела 42 заходи щодо надання консультацій з питань організації та провадження підприємницької діяльності  в яких взяло участь 208 осіб.

За  січень-грудень  2019 року до служби зайнятості від 158 роботодавців району надійшло 1123 вакансії.

Укомплектовано 1108  вакансій, рівень укомплектування становить 98,3%.

За сприяння служби зайнятості роботу отримали 1163 пошукачів роботи. У порівнянні з відповідним періодом минулого року, показник зріс та становив 102,3%.

В 2019 році сума виплаченої допомоги по безробіттю становила 20522266 грн.

З березня 2020 року відбудеться збільшення мінімального розміру допомоги по безробіттю без урахування страхового стажу 650 грн (610 грн.) та з урахуванням страхового стажу 1800 грн. (1630 грн.), максимальний розмір допомоги становить 4 прожиткові мінімуми (2102 * 4 = 8408 грн.).

Для попередження ризиків довготривалого безробіття в філії створена комісія «З питань довготривалого безробіття». В засіданні комісії взяло участь 527 безробітних. 

З січня 2018 року було запроваджено та здійснюється профілювання безробітних (профілювання – це система поділу безробітних на групи від прогнозованої тривалості безробіття, яке оцінюється на підставі індивідуальних характеристик безробітної особи).

За результатами роботи у січні-грудні 2019 року профілювання пройшло 1292 особи, що становить 100% від загальної кількості безробітних, які були зареєстровані у 2019 році.

 

Професійне навчання, як правило, здійснюється під замовлення роботодавців району.

У січні-грудні 2019 року професійне навчання проходили 223 особи  за договорами з навчальними закладами та ПОУ.

Рівень працевлаштування після професійного навчання за звітний період склав 100 %.

За січень-грудень  2019 року  направлено на громадські роботи та інші роботи тимчасового характеру  418   осіб: з них 89 – громадські, 329 - тимчасові роботи. 

З 18 сільських рад, які затвердили Програми 8 сільських рад  виділили кошти в сумі 325310 грн,  8 сільських рад уклали 21 договір на  89 осіб. Основними напрямками громадських робіт є благоустрій населених пунктів та інформування населення стосовно отримання житлових субсидій.

Фондом виділено – 175 тис. грн. Використано за 12 місяців 2019 року  173,3 тис. грн,  що становить 99 % від загального кошторису.

 

Продовжується робота по впровадженню  нових підходів в роботі служби зайнятості. Приміром, введено в експлуатацію новий веб-сайт під назвою «Єдине соціальне середовище зайнятості». Основні його переваги — зручний і швидкий пошук вакансій та резюме по всій Україні, електронні кабінети для клієнтів служби зайнятості (як шукачів роботи, так і роботодавців), а також доступність не лише з комп'ютера, а й із мобільного телефону.

 

Перший заступник проаналізувала які професії в районі не вдається в повній мірі заповнити на місцевих підприємствах.

 

Фото без опису

 

У виступі Микола Командіренко зазначив, що на виконання районної Програми  «Шкільний автобус» на 2016-2020 роки в Чорнобаївському районі для забезпечення рівного доступу до якісної освіти в районі створюються належні умови для 100% безпечного, регулярного і безоплатного перевезення учнів та педагогічних працівників.

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, а також  інших джерел, не заборонених законодавством.

Придбання паливо-мастильних матеріалів та ремонт обслуговування шкільних автобусів здійснюється за рахунок субвенційних коштів сільських (селищної) рад.

В районі за межею пішохідної доступності перебувають 637 учнів та 71 педагогічний працівник. Відповідно підвезення їх здійснюється :

до місця навчання 569 (89,3%) учнів 11 шкільними автобусами,

68 учнів (10,7%) – найманим транспортом,

потребують підвезення до місця роботи 71  педагогічний працівник, з яких

21 -  підвозиться шкільними автобусами,

50 – підїжджають найманим  транспортом.

Незалежно від існуючих інфраструктурних умов, матеріально-технічного забезпечення та фінансової спроможності відповідно до чинного законодавства органи місцевого самоврядування обирають найбільш вигідний та зручний спосіб для забезпечення підвезення учнів та педагогічних працівників.

У 2019-2020 навчальному році організовано здійснюється  перевезення відповідно до погоджених в Управлінні патрульної поліції в Черкаській області та затверджених паспортів автобусних маршрутів.

Враховуючи  побажання батьків здобувачів освіти, оптимізацію фінансового забезпечення перевезень на початку другого семестру цього навчального року були внесені  окремі зміни до  марщрутів руху шкільних автобусів:

Керівники закладів освіти, водії, медичні сестри, супроводжуючі вчителі безпосередньо відповідають за безпечність та організацію підвозу учнів, зокрема, за випуск транспортного засобу на здійснення планового рейсу, дотримання водієм  робочої інструкції, інструкції з охорони праці та правил безпеки перевезення дітей автомобільним транспортом, дотримання вимог щодо збереження життя і здоров”я дітей під час їх перевезення.      

 

Перший заступник підсумувала, що проблема є досить актуальною, особливо в селах де є малокомплектні школи, а батьки обирають інший навчальний заклад. Тому в продовж місяця проводився аналіз маршрутів, і приведено їх у відповідність, забезпечено відшкодування проїзду учнів та вчителів у громадському транспорті. Також зауважила, що в умовах подальшого реформування освіти нагальним постає питання придбання шкільних автобусів.

Потім розглянули організаційні питання. Валентина Стилик наголосила на здійсненні первинного контролю фінансової документації керівниками галузей. Доручено відділу освіти щоденно моніторити відсутність учнів навчальних закладів через захворювання ГРВІ.  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь