A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

14 лютого перший заступник голови райдержадміністрації прийняла участь у засіданні медичної ради

Дата: 14.02.2020 15:49
Кількість переглядів: 338

На засіданні розглядали питання:

«ПРО СТАН ТА ЯКІСТЬ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ НАСЕЛЕННЮ РАЙОНУ КОМУНАЛЬНИМ НЕКОМЕРЦІЙНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ «ЧОРНОБАЇВСЬКА БАГАТОПРОФІЛЬНА ЛІКАРНЯ» В 2019 РОЦІ ТА ЗАХОДИ ЩОДО ЇЇ ПОЛІПШЕННЯ», доповідав директор закладу Сергій Чуба

«ПРО РЕЗУЛЬТАТИ ДІЯЛЬНОСТІ СФЕРИ ОХОРОНИ ЗДОРОВЯ ЧОРНОБАЇВСЬКОГО РАЙОНУ У 2019 РОЦІ ТА ЗАХОДИ ЩОДО ПОДАЛЬШОЇ ЇЇ ОПТИМІЗАЦІЇ, РЕФОРМУВАННЯ І ПОЛІПШЕННЯ СТАНУ ЗДОРОВ'Я НАСЕЛЕННЯ ЧОРНОБАЇВСЬКОГО РАЙОНУ», головний лікар Комунального некомерційного підприємства «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги Чорнобаївської районної ради» Іван Чижик .

 

Фото без опису

Сергій Чуба в своїй доповіді поінформував про те, що Чорнобаївська ЦРЛ пройшла всі необхідні процедури і в 2019 році працювала в статусі Комунальне некомерційне підприємство «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня Чорнобаївської районної ради» (далі - КНП «Чорнобаївська БПЛ ЧРР»), отримавши ліцензію на право медичної практики та дозвіл на обіг наркотиків та інші документи.

У вересні 2019 року лікарня пройшла повторну акредитацію, підтвердивши першу категорію. Цьому передувала значна робота. В процесі проведення акредитації члени обласної акредитаційної комісії детально вивчали і проводили експертну оцінку якості лікувально-діагностичного процесу лікарні і дали заключення, що обстеження та лікування хворих у Чорнобаївській БПЛ проводиться згідно протоколів та стандартів, затверджених наказами МОЗ України.

Бюджет КНП «Чорнобаївська БПЛ ЧРР» у 2019 році зріс до 45 млн 470 тис. грн. це дало змогу закупити медичне обладнання за кошти місцевого бюджету на суму 543 тис. грн., провести капітальний ремонт на суму 6 млн. 366 тис. грн., а також поточний ремонт на суму 795 тис. 303 грн.

На виконання загальнодержавних програм використано 2 млн. 52 тис. грн., надано допомогу пільговим категоріям населення на протезування та медикаментозне лікування на суму 459 тис. грн.

В  Чорнобаївській багатопрофільній лікарні проліковано в 2019 році 6 022 хворих, в стаціонарах хірургічного профілю проведено 1 054 операції, в пологовому відділенні прийнято 266 пологів. У відділеннях впроваджуються нові методи лікування та новітні технології.

Важливою ланкою в системі охорони здоров’я є поліклінічне відділення, бо майже 90 % пацієнтів розпочинають і закінчують лікування амбулаторно.

Амбулаторна допомога населенню району надається закладами Центру первинної медико-санітарної допомоги та консультативною районною поліклінікою Чорнобаївської БПЛ на 225 відвідувань у зміну. Прийом ведеться по 17 спеціальностях.

До всіх лікарів району в 2019 році зроблено 278 077 відвідувань, із них 186 360 до лікарів районної поліклініки, що становить 67 %. З приводу профоглядів зроблено 91 450 відвідувань (49,1 %).

 

Фото без опису

 

Іван Чижик доповів, що Комунальному некомерційному підприємству «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги Чорнобаївської районної ради» (далі - ЦПМСД), підпорядковані 11 амбулаторій та 32 ФАП і ФП.

Фінансування ЦПМСД  згідно законодавства проходить за рахунок коштів , що надходять від  Національної Служби Здоров’я України (НСЗУ) та місцевого бюджету згідно «Програми розвитку первинної медико - санітарної допомоги в Чорнобаївському районі та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги» Чорнобаївської районної ради на  2018- 2020 роки». Завдяки цій програмі за останні 2 роки в закладах охорони здоров’я були проведені капітальні ремонти та значно оновлена матеріально-технічна база.

За 2019 рік до Центру ПМСД з місцевого бюджету профінансовано: сільської субвенції - 3 131 862 грн. , районний бюджет 3 993 350грн., із них  кошти спеціального фонду (капітальні ремонти) 2 958 679грн. Для покращення матеріально-технічної бази за звітній період було закуплено:

для фізіотерапевтичних кабінетів: апарат УВЧ, прилад низькочастотний «Радіус» для Великобурімської і Лукашівської амбулаторії – 67 тис.;

2 апарати ЕКГ (Лукашівська ЛА та Великобурімська СЛА – 90 тис.);

 гінекологічне крісло (Лукашівська ЛА – 18 тис.);

2 комп’ютери в комплекті (Васютенська ЛА ЗПСМ, Великобурімська СЛА- 32 949 грн);

ноутбук (ФАП с. Красенівка –9500 грн); 

меблі для Лукашівської ЛА – 152 200грн;

меблі для Великобурімської СЛА – 115 910грн.

матеріали для утеплення приміщення  та благоустрою території Великобурімської СЛА – 300тис. грн;

В звітному році закінчені капітальні ремонти Лукашівської ЛА – 177 517грн., Великобурімської СЛА – 155 622грн. Ці амбулаторії на сьогодні повністю оновлені і мають сучасний вигляд, відповідають вимогам  та мають необхідне обладнання. Також був проведений капітальний ремонт даху Великобурімської амбулаторії (770 122грн.) , зроблено капітальний ремонт системи опалення і водопостачання Лящівської ЛА ЗПСМ 174 100 грн).

На придбання ліків для пільгової категорії населення використано 91 751 грн. Виписані медикаменти для онкохворих на суму 38 122 грнЗакуплено туберкулін для проведення проби Манту серед дитячого населення на суму 170 640 грн.. Закуплені продукти харчування для  ВІЛ-інфікованих дітей до 1 річного віку на суму 4 847 грн. Для придбання медикаментів і перев’язочного матеріалу, деззасобів використано  675 639 грн, із яких 774 396 – це кошти сільського бюджету (91,5%).

 

Фото без опису

 

Перший заступник Валентина Стилик, перш за все, висловила вдячність медикам за таку важливу і дуже потрібну кожній людині справу.

Підсумувала, що  звичайно в роботі медичних закладів є досягнення, але є і питання над якими необхідно  продовжувати працювати.

Актуальним на сьогодні залишається профілактична робота по ранньому виявленню онкологічних захворювань, захворюваність населення на активний туберкульоз. Необхідно сконцентрувати роботу на раннє  виявлення туберкульозу, раку в початкових стадіях, ВІЛ–інфекції , хронічних  неепідемічних  захворювань, раннє виявлення  хвороб серцево – судинної системи

В першу чергу, необхідно регулярно проводити якісні профілактичні  огляди, подвірні обходи населення в сільській місцевості, особливо тих людей, хто не працює і не звертається до медпрацівників, посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення по онконасторозі. Тому роль медпрацівників на селі є дуже важливою, адже основна маса сільських жителів в першу чергу звертаються саме до них.

Виходячи з основних завдань охорони здоров’я, пріоритетними в діяльності медичної галузі району на 2020 рік залишається:

-подальше зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я;

-оновлення застарілої апаратури;

- боротьба з соціально-небезпечними  захворюваннями;

-  активна підтримка та пропаганда здорового способу життя, а також залучення молодих спеціалістів  для роботи в лікувальних закладах району.

Зауважила, що й в нинішньому  році при тісній співпраці районної  влади, органів місцевого самоврядування, всіх підрозділів медицини заклади охорони здоровя будуть стабільно працювати, надавати більш якісні послуги населенню.    Адже лише в тісній співпраці можна отримати хороші результати та успішно виконувати всі поставлені завдання.

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь