A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Про роботу архівного сектору райдержадміністрації в 2019 році та завдання на 2020 рік та про стан реформування комунального некомерційного підприємства «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня Чорнобаївської районної ради»

Дата: 10.02.2020 14:25
Кількість переглядів: 377

Фото без опису

10 лютого 2020 року на нараді у першого заступника голови районної державної адміністрації Валентини Стилик розглядали питання «Про роботу архівного сектору райдержадміністрації в 2019 році та завдання роботи архівного відділу на 2020 рік», доповідала начальник архівного відділу райдержадміністрації Мозгова Надія.

Архівний відділ виконує таку відповідальну функцію, як комплектування Національного архівного фонду сучасними документами органів влади та управління, організацій і підприємств.

 

В архівному відділі райдержадміністрації зберігається 20217 одиниць зберігання по 151 фонду, 13 із них періоду незалежності. Це документи, видані після 1980 року. Старіші документи передані на постійне зберігання до Державного архіву Черкаської області.

В 2019 році нових фондів не створено.

 

В 2019 році до відділу прийнято 149 справ постійного зберігання.

Виконано 116 запитів, більшість із них про прийняття в члени колгоспу, реорганізацію господарств, зарахування певних років до трудового стажу, відведення земельних ділянок.

 

Згідно передбачених законодавством термінів щодо упорядкування документів, в 2019 році необхідно було упорядкувати документи архівних підрозділів по 2016 рік включно. 36 установ району із джерел формування НАФ, упорядкували документи

 

Держархівом області схвалено описів на 481 од. постійного зберіганні та на 221  од. зб. з кадрових питань. Щороку проводиться робота по зменшенню кількості установ та підприємств, які мають тривалу заборгованість. У 2019 році упорядкували документи СТОВ «Вереміївка» за 2000-2018 рр., СТОВ ім. Чкалова за 1995-2018 рр., школа мистецтв за 2010-2018 рр., відділ освіти за 1991-2018 рр.. Завершується робота по впорядкуванню документів  райдержадміністрації та підготовка описів. Готуються документи для завершення упорядкування  районної ради.

 

У 2019 році ліквідовано управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, у звязку з чим проводиться робота по описуванню документів по 2019 рік включно, відібранню документів на постійне зберігання, передачі документів з кадрових питань до Трудового архіву та відібранню для знищення документів і справ, які не належать до джерел формування національного архівного фонду і втратили науково-історичне значення і практичну цінність.

 

Контроль за станом діловодства та зберігання документів в установах здійснюється шляхом проведення  перевірок.  Проведено

протягом року 11 перевірок.

 

Ще однією із форм роботи є погодження номенклатури справ підприємств і організацій. У 2019 році розроблено і погоджено 12 номенклатур справ, а також погоджено 2 інструкції з діловодства, 2 Положення про ЕК.

 

У архіві із документами працювали 3 особи (9 відвідувань), охоплено 3 фонди, опрацьовано 56 томів зберігання, найбільше стосовно переселення із затоплених сіл.

 

Умови зберігання документів, а саме підтримання температурно-вологісного, санітарно-гігієнічного, світлового режимів в архівосховищах задовільні. Проводиться прибирання сховищ, стелажів. Фізичний стан документів на належному рівні. З метою поліпшення умов зберігання документів замінено 5 вікон на металопластикові, проведено ремонт 5 кв м стелі в архівосховищі.

 

У 2019 році прийнято Програму розвитку архівної справи в Чорнобаївському районі на 2019-2020 рр., якою передбачено поновлення охоронної сигналізації та  встановлення пожежної сигналізації.

 

Плани на 2020 рік – підвищувати рівень упорядкованості документів, включаючи ті установи та організації, де є тривала заборгованість. Приділяти більше уваги перевірянню наявності справ, збільшувати кількість перевірок.

 

Фото без опису

 

Наступним розглянули питання «Про стан реформування комунального некомерційного підприємства «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня Чорнобаївської районної ради», доповідав Чуба Сергій Іванович – директор комунального некомерційного підприємства «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня Чорнобаївської районної ради».

Валентина Стилик звернула увагу на ступінь готовності закладу до підписання договорів з Національною службою здоров’я та завершення  облаштування після капітального ремонту приймально-діагностичного відділення.

В порядку контролю заслухали питання про дотримання фінансово-бюджетної дисципліни, забезпечення належного функціонування закладів соціальної сфери, звернено увагу на належну забезпеченість медичними послугами в період зростання кількості хворих на межі епідемічного порогу.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь