A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Про роботу Чорнобаївського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області в 2019 році

Дата: 27.01.2020 15:48
Кількість переглядів: 740

27 січня 2020 року на нараді з керівниками структурних підрозділів розглядали питання «Про роботу Чорнобаївського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області в 2019 році, перспективи та завдання на 2020 рік».

 

Фото без опису

 

Доповідав начальник районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області Катеруша Василь: Чорнобаївське районне управління Головного управління  Держпродспоживслужби в Черкаській області,створено шляхом реформування управління Держпродспоживслужби в Чорнобаївському районі в  серпні 2017 року. Чорнобаївське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області є структурним підрозділом Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

 

Фото без опису

 

Управління має 2 відділи:

Відділ безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.

Відділ державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства.

Управлінню підконтрольні установи та організації, що розташовані на території Чорнобаївського району і належать до сфери управління Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Повноваження управління поширюються на територію Чорнобаївського району.

Епізоотична ситуація в районі на даний час контрольована та стабільна. Сільгосппідприємства та індивідуальні підсобні господарства громадян благополучні щодо гострих інфекційних захворювань продуктивних та домашніх  тварин.

Лейкоз ВРХ.

Загалом район благополучний щодо лейкозу ВРХ.

Всього на даний час в індивідуальних господарствах  залишається 3 корови, що реагували позитивно в РІД на лейкоз.

Лептоспіроз.

Діагностика даного захворювання є надзвичайно важливою, позаяк лептоспіроз є антропозоонозом і ним хворіють люди.

Діагностика лептоспірозу здійснюється в сільгосппідприємствах серед ВРХ та свиней у відсотках до наявного поголів’я. 

Сказ.

В 2019 році було зареєстровано чотири  випадки захворювання тварин на сказ в трьох  населених пунктах району та один перехідний з 2018 року в смт. Чорнобай.  Випадки розподілилися наступним чином:

  1. смт Чорнобай - сказ собаки;
  2. с. Красенівка – сказ собаки;
  3. СТОВ  ім.Щорса МТФ – сказ телиці;
  4. СТОВ «Надія» - сказ кота.

Туберкульоз.

Відповідно до плану протиепізоотичних заходів в 2019 році досліджено на туберкульоз алергічним методом  42669 голів ВРХ. З них в сільгосппідприємствах  41505 голів, та в інд. секторі 1164 голів. Виявлено 49 голів що позитивно реагували на ППД туберкулін,  в 8 ми  господарствах, та 4 голови в індивідуальному секторі.  Відповідно до чинної інструкції Про заходи з боротьби та профілактики туберкульозу тварин, проведено діагностичні забої реагуючої худоби.

Фахівці управління взяли участь у 121 комісійній перевірці  разом з іншими відомствами району дитячих дошкільних та  загальноосвітніх  закладів, закладів оздоровлення та відпочинку  для дітей,  професійно-технічного ліцею.

В рамках державного нагляду (контролю)  за дотриманням санітарного  законодавства проведено 7  планових перевірок об'єктів нагляду, в т.ч.  3 дитячі дошкільні ,3 загальноосвітні  заклади , комунальний водопровід Іркліївського  комунального  підприємства  та 11 позапланових перевірок об'єктів нагляду ( за зверненнями  суб'єктів господарювання-5, з метою перевірки виконання приписів-6).

Порушення санітарних норм  та  правил виявлені на 6 об'єктах перевірених планово та на 4  об'єктах  перевірених позапланово.

За результатами перевірок органам  місцевого самоврядування, власникам та керівникам  об'єктів  направлено 6 приписів   та   надані  пропозиції щодо  виправлення виявлених при перевірках недоліків в роботі  та  безумовного виконання санітарних норм і правил під час експлуатації об'єктів, при виготовленні, зберіганні та реалізації харчових продуктів, подачі питної води населенню з метою недопущення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій.

За виявлені порушення  санітарного законодавства на керівників закладів накладено 5 адміністративних стягнень у вигляді штрафів, на суму 1207 грн..

В результаті  проведених  перевірок,  за  поданням  Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області рішенням Черкаського окружного адміністративного суду призупинено експлуатацію ПрАТ «Дитячий оздоровчий центр «Сосонка»» с. Мельники.

 

Валентина Стилик зауважила, що враховуючи ситуацію, що склалася, актуальним є питання профілактики поширення сказу в районі та забезпечення наявності вакцини для проведення щеплення людей.

В порядку контролю заслухали питання про стан якості питної води в районі.

Начальник районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області поінформував, що в ході перевірок для лабораторного дослідження відібрано 70  зразків питної водопровідної води, на відповідність вимогам ДСанПІНу 2.2.4.-400-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною»; 6 зразків грунту для паразитологічних та радіологічних досліджень, 33 зразки готових страв на мікробіологічні показники відповідно з ДСП 4.4.5.078-2001  та 230 змивів для моніторингових досліджень. За результатами лабораторних досліджень  в 18,5% проб водопровідної води встановлені відхилення від нормативних значень за санітарно-хімічними показниками. 

 

Фото без опису

 

Перший заступник наголосила на проведенні реальних заходів органами місцевого самоврядування на місцях для покращення стану питної води.

З організаційних питань розглянуто питання забезпечення належного функціонування закладів соціальної сфери, звернено увагу на  належну забезпеченість якісними продуктами харчування закладів освіти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь