A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На Чорнобаївщині відзначили День Соборності України

Дата: 22.01.2020 15:50
Кількість переглядів: 665

22 січня у Чорнобаївському районі пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Соборності України.

 

 

Представники Чорнобаївської РДА, територіальних громад, організацій, установ та підприємств району, депутати районної ради, небайдужа громадськість зібралися, аби віддати шану подіям більш ніж сторічної давнини. Подіям, які об’єднали  Україну  після декількасот років розділу.

 

 

Із вітальним словом до присутніх звернулася перший заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик:

«22 січня 1919 року було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, який заклав підґрунтя для відродження незалежної, соборної, неділимої України та утвердження національної ідеї. Нині, коли Україна знову бореться із зовнішньою агресією, значення Соборності як невід'ємної складової незалежної України набуло вирішального змісту і стало надзвичайно важливим для кожного з нас. Це довели українці на Майдані у трагічну зиму 2013-2014 років, це щодня доводять наші звитяжці, які боронять східні рубежі нашої держави від підступного російського ворога»

Як зазначила Валентина Борисівна, сьогодні виклики, що постали перед державою та кожним її громадянином, вимагають консолідації зусиль і єднання українського народу. Історичний досвід нам вкотре нагадує, що наша сила в єдності, у соборності наших дій і помислів.

«Впевнена, що разом із нашою допомогою тисячі воїнів, які захищають рідну землю, не дадуть ворогу жодного шансу зламати дух українського народу.  Кожен з нас мусить докласти і свої зусилля, щоб  Україна якнайшвидше перемогла і знову  стала соборною, – зазначила  Валентина Стилик»

 

 

Як зазначила ведуча, наша історія, сьогодення скроплені кров’ю українців, які боролися за соборність нашої держави. Тож усі присутні хвилиною мовчання вшанували всіх, хто поклав своє життя заради суверенності,  незалежності, соборності  та процвітання нашої держави.

 

 

 

Учасникам зібрання показали історичний фільм про дні, коли Україну було вперше проголошено соборною, своє розуміння соборності озвучили і наші сучасники. А музичні номери, представлені викладачами та учнями школи мистецтв, центру дитячої та юнацької творчості, професіоналами і аматорами сцени вкотре переповнили серця присутніх гордістю за свою країну та свій район.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь