A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Про соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та інших вразливих категорій.

Дата: 20.01.2020 17:17
Кількість переглядів: 442

20 січня на щотижневій нараді у першого заступника голови райдержадміністрації  Валентини Стилик розглядалися питання про соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та інших вразливих категорій.

 

Фото без опису

Доповідав начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Юрій Волох.

За 12 місяців 2019 року проведено 12 засідань комісії з питань захисту прав дитини, та розглянуто 58 питань, зокрема; 5 – щодо надання висновку про позбавлення батьківських прав, 15 – про надання дозволів на продаж, дарування житла, 6 – про невиконання батьківських обов’язків, 3 – про призначення опіки над дітьми

Органом опіки та піклування проводилась робота щодо захисту прав дітей, зокрема надано статус дітей-сиріт (4 дітей) та дітей, позбавлених батьківського піклування (13 дітей), влаштовано дітей: усиновлено – 3 дітей, опіка та піклування – 6 дітей, 3 навчаються у професійно-технічних навчальних закладах, 1 в КЗ Черкаський обласний Будинок дитини, 2 в сім’ї родичів, 1 в дитячому будинку, 1 в обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей. Робота щодо пошуку сімей для посиротілих дітей проводиться постійно. Розпорядженням райдержадміністрації від 25.10.2019 № 140 створено прийомну сім’ю Борісових,  Валентини Анатоліївни та Антона Миколайовича, жителів с.Жовнине,   до якої влаштовано 2 дітей первинного обліку району.

Районна державна адміністрації, районна рада завдяки районній комплексній програмі «Турбота» на 2014-2020 роки  сприяє виплаті щомісячної стипендії в розмірі 1000 гривень учням професійно-технічних навчальних закладів, студентам вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації денної (стаціонарної) форми навчання з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку служби у справах дітей райдержадміністрації та влаштовані у сімейні форми виховання  на території району.  

Таку стипендію виплачено 17 особам на суму 142 тис. грн.. На 2020 рік заплановано кошти в сумі 173 тис. грн. для виплати районної стипендії.

Валентина Стилик зазначила, що це питання є актуальне і перебуває постійно на контролі.

 

Фото без опису

В порядку контролю розглянуто питання про стан реформування системи соціальних послуг та нові підходи до забезпечення якості надання соціальних послуг.

Заступник директора територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чорнобаївського району Людмила Баль  зазначила, що на обслуговуванні в територіальному центрі 2304 потребуючих громадян.  48 соціальних робітників по селах району опікуються 787 літніми громадянами, які отримують, відповідно до державного стандарту, соціальну послугу догляду вдома.  Два-три рази на тиждень соціальні робітники відвідують підопічних, що дає змогу, особливо в зимовий період, вчасно виявляти потреби одиноких непрацездатних громадян та  інвалідів.  Соціальні робітники своїм підопічним допомагають в оформленні субсидій, в оплаті платежів, в оформленні  документів.

Платні соціальні послуги отримали 251 особа. За 2019 р. на рахунок територіального центру надійшло299 тис. грн.

Відділення денного перебування проводить свою роботу згідно державного стандарту «Соціальної адаптації».  В  2019 році соціальну послугу отримали 435 громадян, з якими працюють 4 організатори культурно-дозвіллєвої діяльності. За 2019 рік було проведено 30 урочистих заходів. Транспортною послугою «Соціальне таксі» в  2019 році скористались 465 осіб, з них 60 дітей з інвалідністю (інклюзивний центр – 48 діток, лікувальні заклади – 12 осіб). Послуги з масажу отримали 168 громадян. Швачкою надано 369 послуг,  перукарем - 455.

В двох стаціонарних відділеннях 35 одиноких громадяни отримують соціальні послуги згідно державного стандарту стаціонарного догляду за особами, які втратили здатність до самообслуговування.

В стаціонарних відділеннях смт Чорнобай та с. Богодухівка проведено поточні ремонт жилих кімнат, коридорів, столової, складських кімнат на загальну суму 28343 грн.. 

Перший заступник відмітила, що територіальним центром  за кошти районного та субвенції  сільських бюджетів організовано роботу соціального таксі,  однією з послуг якого є підвезення  дітей з  населених пунктів району  до  Інклюзивно-ресурсного центру  з відділення денного перебування дітей, де  вони мають можливість отримувати послуги логопеда та інших фахівців.  

Фото без опису

З організаційних питань розглянуто питання стану виконання бюджетів в січні 2020 року та заходів щодо посилення фінансово-бюджетної дисципліни  в  районі, забезпечення належного функціонування закладів соціальної сфери, звернено увагу на  належну забезпеченість  первинними засобами пожежогасіння.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь