A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Проведено навчання для державних службовців апарату та структурних підрозділів районної державної адміністрації

Дата: 15.01.2020 16:38
Кількість переглядів: 501

15 січня 2020 року в районній державній адміністрації  за участю керівника апарату райдержадміністрації Оксани Брагінець проведено навчання для державних службовців апарату та структурних підрозділів районної державної адміністрації.

 

Фото без опису

Начальник відділу з питань управління персоналом, документообігу та контролю Василь Мінько поінформував присутніх про систему професійного навчання державних службовців в контексті виконання вимог Закону України «Про державну службу» та постанови Кабінету Міністрів України від 06.02.2019 №106 «Про затвердження Положення про систему професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад». Наголошено, що підвищення кваліфікації за загальними та спеціальними професійними (сертифікатними) програмами є обов’язковим. Особлива увага звернена на те, що за результатами професійного навчання державним службовцям нараховуються кредити ЄКТС, які підлягають обліку, що ведеться службами управління персоналом. Державні службовці у межах виконання індивідуальних програм мають набирати не менше одного кредиту ЄКТС протягом календарного року.

 

Фото без опису

 

Окремо було акцентовано на змінах, які відбулися з 01.01.2020 в системі фінансового контролю. А саме:

1. Виключається обов’язок подання декларацій громадськими активістами — фізичними особами, які займаються антикорупційною діяльністю.

 2. Зменшено перелік випадків, у яких зобов’язані подавати декларації, для представників громадських об’єднань, наукових установ, навчальних закладів, експертів відповідної кваліфікації, інших осіб, які входять до складу конкурсних комісій, громадських рад, рад громадського контролю тощо.

3. Змінено норму щодо подання виправленої декларації. Встановлено, що декларант протягом семи днів після подання декларації має право подати виправлену декларацію не більше трьох разів. Важливо!

4. Розширюється перелік відомостей, який декларант має подавати щодо себе і членів сім’ї.

5. Внесено деякі уточнення до поняття «члени сім’ї». Так, до членів сім’ї додатково віднесено дітей зазначеного суб’єкта до досягнення ними повноліття — незалежно від спільного проживання із суб’єктом.

6. Додається ще один блок відомостей, які зазначатимуться в декларації. Так, підлягають декларуванню банківські та інші фінансові установи, у тому числі за кордоном, в яких у суб’єкта декларування або членів його сім’ї відкриті рахунки (незалежно від типу рахунку, а також рахунки, відкриті третіми особами на ім’я суб’єкта декларування або членів його сім’ї) або зберігаються кошти, інше майно.

 7. Додається вимога щодо декларування фінансових зобов’язань членів сім’ї декларанта.

8. Скасовується норма щодо обов’язковості декларування фінансових зобов’язань, розмір яких не перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня звітного року;

9. Додається норма про те, що дані про об’єкт декларування, який перебував у володінні або користуванні суб’єкта декларування або членів його сім’ї, зазначаються в декларації, якщо такий об’єкт перебував у володінні або користуванні станом на останній день звітного періоду або протягом не менше половини днів протягом звітного періоду.

10. Вводиться норма про те, що під час заповнення декларацій та подання повідомлень про суттєві зміни в майновому стані членами сім’ї суб’єкта декларування, які не є його подружжям або дітьми, вважаються особи, що спільно проживали із суб’єктом декларування станом на останній день звітного періоду або сукупно протягом не менше 183 днів протягом року, що передує року подання декларації.

11. Вносяться зміни щодо підстав подання повідомлень про суттєві зміни в майновому стані та звужується коло декларантів, на яких поширюється вимога щодо подання таких повідомлень.

Керівник апарату райдержадміністрації Оксана Брагінець наголосила на обов’язковій подачі декларацій за 2019 рік до 1 квітня 2020 року.

 

Фото без опису

Любов Лисенко, начальник відділу юридичної, організаційної, мобілізаційної, режимно-секретної роботи  детально розповіла про порядок підготовки розпоряджень районної державної адміністрації та порядок їх подання до Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції України. Наголошено на безумовному дотриманні процедури підготовки розпоряджень районної державної адміністрації. Крім того, з 01.01.2020 року керівники структурних підрозділів райдержадміністрації зі статусом юридичної особи публічного права зобов’язані подавати в електронному та паперовому вигляді переліки наказів до Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь