A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Про стан надання адміністративних послуг громадянам району у 2019 році через Центр надання адміністративних послуг Чорнобаївської райдержадміністрації та про хід виконання районної програми охорони навколишнього середовища на 2015-2020 роки

Дата: 13.01.2020 15:23
Кількість переглядів: 416

 

13 січня на щотижневій нараді у першого заступника голови РДА Валентини Стилик обговорювалися питання про стан надання адміністративних послуг громадянам району у 2019 році через Центр надання адміністративних послуг Чорнобаївської районної державної адміністрації та Про хід виконання районної  програми охорони навколишнього середовища на 2015-2020 роки.

 

По першому питанню виступила начальник  відділу з питань надання адміністративних послуг та державної реєстрації райдержадміністрації Надія Матрюк.

Через Центр здійснюється надання адміністративних послуг, зокрема:

Державними реєстраторами з державної реєстрації права власності на нерухоме майно та їх обтяжень за 2019 рік ними надано 4337 адміністративних послуг, що на 839 послуг більше ніж 2018 році та з реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців надано 498 послуг, що на 281 адміністративну послугу менше ніж в 2018 році .

Чорнобаївським  районним сектором державної міграційної  служби України в Черкаській області, зокрема  «Вклеювання до  паспорта громадянина України фотокартки при досягненні 25- і 45-річного віку, у разі, якщо не порушено місячний термін відведений для внесення таких змін» за 12 місяців 2019 року надав 495 адміністративних послуги, що на 182 послуги менше ніж в 2018 році.

Відділом  у Чорнобаївському районі Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області протягом звітного періоду надано 4327 адміністративних послуг,  що майже в 2 рази більше ніж 2018 році (2560 – за 2018 рік).

 

Перший заступник  повідомила про те, що центр надання адміністративних послуг реорганізовано у відділ з питань надання адміністративних послуг та державної реєстрації, скорочено кількість працівників, а функції, які виконувалися і будуть виконуватися й надалі.

Наголосила на дотриманні термінів при наданні послуг відділом у Чорнобаївському районі Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, встановлених розпорядженням КМУ.

 

В порядку контролю розглянуто питання про хід виконання районної  програми охорони навколишнього середовища на 2015-2020 роки.

Головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля Микола Шепель поінформував, що сферами охорони навколишнього середовища є охорона атмосферного повітря, охорона земельних, лісових та водних ресурсів, рослинного та тваринного світу, поводження з відходами, розвиток заповідної справи та контроль за фінансуванням природоохоронної діяльності.

У сфері охорони атмосферного повітря 

На території Чорнобаївського району знаходиться 157 об’єктів господарювання, що здійснюють  викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Всі вони мають  дозволи.

За період дії Програми, громадські слухання проводилися один раз у 2019 році, а саме, Чорнобаївською селищною радою проводились слухання з питань впливу на атмосферне повітря  місцевих підприємств ТОВ «Чорнобай тепло» та ПП «Імперіал плюс».

У сфері поводження з відходами 

В районі рахується 36 офіційних сміттєзвалищ, з яких паспортизовано 33.       

Відсутні паспорти місць видалення відходів  на сміттєзвалище  с.Тарасівка (Новожиттівська с/р), с. Мирне (Староковрайська с/р) та Богодухівка (Головатівка).

Тверді побутові відходи до сміттєзвалищ в основному доставляються засобами власників. Лише в смт Чорнобай частково вони транспортуються  транспортом КП «ВУЖКГ».

У сфері охорони водних ресурсів

У районі налічується 8  малих річок. Проте фактично придатними для використання  залишились р. Ірклій, Буромка та Золотоношка.

Річка Ірклій, внаслідок  замулення, на великих площах заростає водорослями та іншою водно-болотною рослинністю, в катастрофічному стані і прибережні зони водойми.

З метою покращення санітарного стану річок та відновлення популяцій  водних біоресурсів  проводиться зариблення водойм.  З 2015 по 2019 роки на ці цілі витрачено 366,2 тис. грн. коштів сільських рад та добровільних внесків громадян.

  У сфері розвитку природно-заповідної справи

У 2020 році планується винесення в натуру за кошти обласного бюджету меж гідрологічного заказника «Савківський» та ботанічного заказника «Червонохиженський». 

За 5 років дії Програми оголошено 5 нових об’єктів. В тім числі у 2019 році  на території Лихолітської сільської ради оголошено комплексний заказник «Лихолітський» на площі 59 га (водно-болотні угіддя), та ландшафтний заказник «Солонці» на площі 28 га в межах Іркліївської сільської ради. Документи на оголошення останнього готувалися райдержадміністрацією.

У сфері охорони лісових  та земельних ресурсів слід відмітити, що на території Чорнобаївського району рахується  7200 га лісів та лісовкритих територій. Основні користувачі лісу це ДП "Золотоніське лісове господарство", яке має в користуванні 2549 га лісу, та КЛП "Чорнобай ліс" 3084 га. Це госпрозрахункові організації і райдержадміністрація в їх господарську діяльність не втручається.

Щодо  фінансування природоохоронної  діяльності

На вирішення екологічних питань у 2019 році в районі було заплановано використати  2782,8 тис.грн.

Фактично використано 2320,34 тис.грн. (83,4% від запланованого), в тім числі 1264,97 тис.грн.кошти обласного бюджету, 605 тис.грн. місцевих рад, 450 тис.грн.кошти СТОВ «Дніпро». 

Відповідно до програми охорони навколишнього природного середовища на 2019 рік  за умовами результату конкурсу природоохоронних проектів   проведено співфінансування з обласним бюджетом: придбання трактора МТЗ 82 для Богодухівської сільської ради на суму 309,6 тис. грн, трактора МТЗ 892 для Великоканівецької сільської ради за 369,9 тис.грн, реконструкція Васютинського дендропарку на 585,4 тис грн.

 

Валентина Борисівна  звернула увагу на те, що необхідно продовжити роботу з паспортизації сміттєзвалищ розташованих на території сіл Богодухівка, Тарасівка, Мирне.

Рекомендувала селищному голові продовжити роботу по упередженню розорювання прибережної зони вздовж річки Ірклій.

 

З організаційних питань розглянуто питання функціонування закладів освіти, медицини, стан епідеміологічної та пожежної ситуації в районі.

Перший заступник зауважила на дотриманні температурних режимів у закладах, відділу освіти – тримати на контролі питання збалансованого харчування в загальноосвітніх та дошкільних установах, фінансовому управлінню – забезпечити контроль за проведенням оплати послуг за проведені медичні огляди та перенесення в облаштований кабінет «Здоров’я жінки» мамографа.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь