A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулася нарада по питанню створення об'єднаної територіальної громади в районі

Дата: 09.01.2020 15:16
Кількість переглядів: 2199

9 січня в малому залі Чорнобаївської РДА під головуванням першого заступника голови РДА Валентини Стилик відбулася нарада по питанню створення об'єднаної територіальної громади в районі.

 

Фото без опису

 

Її ініціювали депутати районної ради, а участь взяли селищний голова, сільські голови, депутати районної та селищної рад, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, почесний голова асоціації «Незалежне об‘єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району Черкаської області» Петро Душейко та благочинний Чорнобаївського району отець Валерій.

Як зазначила на початку наради Валентина Стилик, 2020 рік є завершальним у формуванні та утворенні об‘єднаних територіальних громад. Згідно з перспективним планом формування територій громад Черкаської області, погодженим обласною радою, на Чорнобаївщині передбачено  утворення двох ОТГ – Іркліївської та Чорнобаївської. У 2017 році було утворено Іркліївську ОТГ у складі Іркліївської та Мельниківської сільських рад.

На сьогодні розроблено та 5 грудня 2019 року розглянуто на засіданні міжвідомчої регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів Черкаської області зміни перспективного плану формування територій громад Черкаської області, відповідно до яких до Чорнобаївської селищної об'єднаної територіальної громади входять Богодухівська, Красенівська, Привітненська, Новожиттівська, Хрестителівська, Франківська, Веселохутірська, Великобурімська, Малобурімська, Мохнацька, Лукашівська, Новоукраїнська, Великоканівецька та Чорнобаївська громади, решта громад входять до Іркліївської об'єднаної територіальної громади. Проект змін до перспективного плану розроблено відповідно до Методики формування спроможних територіальних громад, затвердженої постановою КМУ від 08.04.2015 № 214. А також з урахуванням розроблених Мінрегіоном Методичних рекомендацій оцінки спроможності територіальних громад. Попередньо відповідні зміни перспективного плану презентовані на засіданні Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Враховуючи, що реформа місцевого самоврядування йде до завершення, виникає необхідність утворення Чорнобаївської селищної об'єднаної територіальної громади, - зазначила Валентина Борисівна. 

 

Фото без опису

 

Із прогнозуванням про фінансову спроможність ОТГ виступив начальник фінансового управління Чорнобаївської РДА Олександр Таранушенко. Згідно з фінансовими розрахунками спроможності різних моделей ОТГ,оптимальним варіантом утворення Чорнобаївської ОТГ на сьогодні є громада у складі усіх населених пунктів району. В разі створення однієї громади ОТГ буде спроможна утримувати всі заклади соціально-культурної сфери, інфраструктури та буде забезпечена кваліфікованими працівниками.

 

Фото без опису

 

Цю ж ідею підтримав і Петро Душейко, наголосивши, що коли об'єднана громада буде створена на базі всього району, вона буде економічно самодостатньою і зможе зберегти існуючу інфраструктуру.

 

Фото без опису

 

Зі свого боку селищний голова Чорнобаю Алла Мірошниченко повідомила, що депутати селищної ради ще в 2017 році прийняли рішення про запрошення всіх сільських рад до об’єднання з селищною громадою. Відповідні листи було розіслано усім сільським радам. Ознайомившись з думкою присутніх на нараді, вона повідомила, що повторно ініціюватиме проведення визначених процедур згідно чинного законодавства щодо добровільного об’єднання в Чорнобаївську селищну громаду.

 

Фото без опису

 

Після активного обговорення, в якому взяли участь сільські голови та депутати районної ради, більшістю було підтримано пропозицію щодо добровільного об’єднання в Чорнобаївську ОТГ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь