A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Шановні споживачі природного газу!

Дата: 19.12.2019 10:37
Кількість переглядів: 304

Фото без опису

Згідно наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 10 травня, 2018 року №250 визнано таким, що втратив чинність наказ Державної акціонерної холдингової компанії «Укргаз» від 30 липня 1997 року №35 «Про затвердження Положення про порядок технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання житлових будинків, громадських будівель, підприємств побутового та комунального призначення».

У зв’язку з цим ПАТ «ЧЕРКАСИГАЗ» з 1 січня 2019 року припиняє виконувати роботи з планового технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання і планового випробування на щільність внутрішньобудинкових газопроводів.

До цього часу перевірку та підтримання газових мереж всередині будинку у належному технічному стані здійснювало газорозподільне підприємство за власний рахунок. Відтепер зазначені роботи виконуватимуться на договірних засадах на умовах вільного ринку.

За таких обставин, укладені у 2018 році договори на технічне обслуговування газових мереж внутрішнього та зовнішнього газопостачання побутового споживача є розірваними на підставі пункту 9.2 вказаних договорів, у зв’язку із набранням чинності законодавчого акту щодо встановлення плати за надані роботи з технічного обслуговування газових мереж.

За стан газових мереж всередині житлових будинків та нежитлових приміщень до точки розмежування відповідає власник даних будівель або ж балансоутримувач (у багатоквартирних будинках - ОСББ або управитель). За безпечну експлуатацію мереж у квартирі (будинку) відповідає споживач.

Таким чином, власник або балансоутримувач будинку (квартири) відповідає за безпечну експлуатацію газового обладнання та мереж у належному йому будинку, самостійно обирає компанію, яка буде здійснювати планове обслуговування внутрішньобудинкових мереж та укладає з нею відповідний договір.

Разом з тим наголошуємо, «Правилами безпеки систем газопостачання» у випадку незабезпечення технічного обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж передбачено припинення розподілу природного газу.

 

Окрім цього,зазначаємо, з 1 січня 2019 року ПАТ «ЧЕРКАСИГАЗ» розпочало кампанію по укладання договорів з технічного обслуговування систем газопостачання. За детальною інформацією звертайтеся до Чорнобаївської дільниці Золотоніського відділення ПАТ «ЧЕРКАСИГАЗ», яка знаходиться за адресою: см. Чорнобай, вул. Шевченка, 258-А. тел.:(4739)23604).

 

За інформацією управління праці і соціального захисту населення РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь