A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Про співпрацю обласної служби зайнятості з роботодавцями з питань задоволення їх кадрових потреб та реалізацію рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці розповів директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко

Дата: 19.12.2019 09:25
Кількість переглядів: 326

Фото без опису

«У січні-листопаді 2019 року спостерігається зменшення навантаження на зареєстрованому ринку праці. З початку року послугами обласної служби зайнятості користувалось 46,5 тис. безробітних, що на 4,4 % менше, ніж у січні-листопаді 2018 року.

Налагодження тісної співпраці з роботодавцями сприяло зростанню кількості вакансій, які роботодавці області надали до обласної служби зайнятості. З початку року майже 7,2 тис. роботодавців заявили про потребу в працівниках. Усього продовж 11-ти місяців надійшло  38,9 тис. вакансії, що на 0,8 % більше, ніж за відповідний період минулого року. У звітному періоді укомплектовано 34,6 тис. вакансій, рівень укомплектування становив 87,9 %, по Україні 67,5 %.

Підвищення мінімального розміру заробітної плати до 4 173 грн. з 1 січня 2019 року, позначилось на якісних характеристиках вакансій. Зокрема, суттєво збільшився середній розмір заробітної плати за вакансіями, які були заявлені до укомплектування. Так, якщо минулого року він становив 4,3 тис. грн., то за вакансіями, заявленими з початку цього року, середній розмір зарплати становить  майже 5,2 тис. грн.

Застосування нових підходів в організації роботи з особами, які звертаються до служби зайнятості у пошуку роботи, сприяють збільшенню чисельності осіб, працевлаштованих до набуття статусу безробітного, та скороченню тривалості зареєстрованого безробіття.

У січні-листопаді поточного року понад 18,1 тис. осіб працевлаштовані в перші дні звернення до служби зайнятості.

Упровадження в роботу нових ефективних механізмів, а саме використання відеопрезентацій клієнтів дозволяє прискорити процес укомплектування вакансій. У січні-листопаді 2019 року термін укомплектування вакансії в середньому по області становив 5 календарних днів (середній по Україні термін укомплектування вакансій 11 календарних днів).

Також службою зайнятості проводиться постійна інформаційно-роз’яснювальна робота як серед роботодавців так і серед населення щодо необхідності та переваг легальної зайнятості. Так, з початку року проведено 873 семінари, в яких взяли участь понад 11,8 тис. роботодавців області».

 

За поданням Чорнобаївської

                                                                                      районної філії Черкаського

обласного центру зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь