A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На засідання колегії обговорили проект районного бюджету на 2020 рік та прогноз районного бюджету на 2021-2022 роки

Дата: 19.12.2019 16:54
Кількість переглядів: 396

      Фото без опису

  18 грудня перший заступник голови Чорнобаївської РДА Валентина Стилик провела засідання колегії Чорнобаївської районної державної адміністрації за участі членів колегії, начальників відділів апарату, самостійних структурних підрозділів райдержадміністрації, керівників територіальних підрозділів  міністерств і відомств в районі, селищного та сільських голів, представників засобів  масової інформації району.

Фото без опису

    Під час засідання було розглянуто проект  районного   бюджету Чорнобаївського району на 2020 рік та прогноз  районного бюджету на 2021-2022 роки; підсумки  роботи виконавчого комітету Чорнобаївської селищної ради по виконанню делегованих повноважень; стан боротьби із злочинністю, правопорушеннями та корупцією, забезпечення законності, правопорядку, прав і свобод громадян на території району та підсумки роботи  служби у справах дітей райдержадміністрації щодо виконання вимоги Указу Президента України від 22.10.2012 № 609/2012 «Про національну стратегію профілактики соціального сирітства на період до 2020 року». 

     На початку колегії начальником  фінансового управління райдержадміністрації Олександром Таранушенком було детально представлено проект  районного   бюджету Чорнобаївського району на 2020 рік та прогноз  районного бюджету на 2021-2022 роки.

     Враховуючи основні показники економічного  та соціального розвитку району, зміни у податковому законодавстві  та виходячи  з підсумків виконання районного бюджету за 2019 рік обсяг доходів районного бюджету обрахований у сумі  229138,250 тис. грн, з них: податкові та неподаткові надходження до загального фонду – 101632,9 тис. грн; власні надходження бюджетних установ по спеціальному фонду – 5222,765 тис. грн; освітня субвенція з державного бюджету – 81256,8 тис.грн; медична субвенція з державного бюджету – 7397,4 тис.грн в т.ч. Іркліївської  ОТГ – 956,9 тис.грн., дотація з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров'я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету  – 2935,6 тис.грн, субвенція з місцевого бюджету на підтримку  осіб з особливими освітніми потребами – 188,093 тис.грн, субвенція з місцевого бюджету    на здійснення переданих видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції – 789,920 тис.грн,    субвенція з місцевого бюджету   на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет – 315,680 тис.грн, субвенція з обласного бюджету на виконання обласної програми медикаментозного забезпечення хворих із трансплантованими органами на 2017-2020 роки ( на умовах співфінансування ) – 6,139 тис.грн та  через бюджет ОТГ – 7,032 тис.грн,     субвенція з обласного бюджету  - 323,923  тис.грн; інші субвенції, що передаються до загального та спеціального фондів районного бюджету територіальними громадами сіл, селища  та ОТГ – 28773,169 тис.грн, субвенція з місцевого бюджету на фінансове забезпечення  будівництва, реконструкції, ремонту і утримання  автомобільних доріг загального користування місцевого значення  302,0 тис.грн.

    Також доповідач зазначив, що у 2020 бюджетному році із власних  доходів районного бюджету  98,6%  бюджету мають бути забезпечені за рахунок  податку на доходи фізичних осіб, 1,2% орендної плати за майно районної комунальної власності переданої в оренду, інші 0,2% .

    Після обговорення проекту рішення районної ради «Про районний бюджет Чорнобаївського району  на 2020 рік та прогноз  районного бюджету на 2021-2022 роки» було вирішено    подати  на розгляд сесії районної ради.

 

  • Під час обговорення даного питання перший заступник голови РДА вкотре акцентувала увагу  селищного та сільських голів   на активізації роботи щодо збільшення  надходжень до бюджету за рахунок  сплати   податків за  використання земель та надходженні акцизного податку з роздрібної торгівлі. Також наголошено  на забезпеченні ефективного споживання енергоносіїв,  своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, недопущення кредиторської  та дебіторської заборгованості.

 

Далі  про підсумки  роботи виконавчого комітету Чорнобаївської селищної ради по виконанню делегованих повноважень доповіла селищний голова  Алла Мірошниченко. По закінченні доповіді начальником відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та звернень громадян апарату РДА Любов’ю Олексієнко було підведено підсумки  за результатами комплексної перевірки по виконанню делегованих повноважень Чорнобаївською селищною радою.   

  • На  органи місцевого самоврядування покладено функції забезпечення    стабільної життєдіяльності територіальних громад, - зазначила Валентина Стилик та звернула увагу  селищного та сільських голів на забезпеченні належних умов функціонування кожного населеного пункту району. - Це і оперативне реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з погіршенням погодних умов,  забезпечення першочергової розчистки під’їзних шляхів  до закладів соціальної сфери, зокрема навчальних  та медичних закладів, безперебійне водопостачання  та вуличне освітлення  в населених пунктах, контроль за сім’ями з дітьми, які потрапили в складні життєві обставини,  забезпечення людей похилого віку та людей з особливими потребами паливом, продуктами харчування.

     Під час колегії також було розглянуто  питання про стан боротьби із злочинністю, правопорушеннями та корупцією, забезпечення законності, правопорядку, прав і свобод громадян на території району розповів начальник Чорнобаївського відділення поліції Золотоніського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області капітан поліції Віталій Іванько. За його словами за  одинадцять місяців 2019 року спостерігається зменшення зареєстрованих злочинів. Станом на 1 грудня  до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості по 637 матеріалах проти 730 за відповідний період минулого року. Віталій Вікторович звернувся  до селищного та сільських голів з пропозицією направляти до відділення поліції кандидатів на посади  патрульних поліцейських з числа місцевих жителів. -  Із свого боку ми проведемо відповідне навчання даних працівників і направимо їх для роботи в населені пункти району, що значно покращить роботу по боротьбі з злочинністю в територіальних громадах.

 

 

Головний пріоритет діяльності працівників поліції – це забезпечення захисту прав і свобод громадян. В цьому році Чорнобаївським відділенням поліції вживались організаційні та практичні заходи, які  в першу чергу були спрямовані на забезпечення законності та правопорядку в районі.

При цьому основна увага зверталася на розкриття тяжких та особливо тяжких злочинів, боротьбу з розповсюдженням наркотичних засобів, побутових конфліктів, ліквідуванню соціальних умов на ґрунті, яких вчиняється значна кількість злочинів, профілактику в сфері безпеки дорожнього руху, - зауважила перший заступник голови РДА. - В результаті вжитих заходів відбулися певні зрушення в бік покращення результатів роботи Чорнобаївського відділення Золотноніського відділу ГУНП в Черкаській області  на багатьох напрямках службової діяльності.

 Але  поряд з тим залишається багато проблемних питань, які негативно впливають на стан злочинності в районі та потребують постійного контролю зі сторони правоохоронних органів. Тож необхідно активізувати роботу у сфері попередження та профілактики злочинів і адміністративних правопорушень, охороні громадського порядку та громадської безпеки. 

Останнім слухали начальника служби у справах дітей РДА Юрія Волоха, який розповів  про підсумки роботи  служби у справах дітей райдержадміністрації щодо виконання вимоги Указу Президента України від 22.10.2012 № 609/2012 «Про національну стратегію профілактики соціального сирітства на період до 2020 року» .

  •  Основні завдання  Стратегії спрямовані на створення умов для забезпечення належного соціального захисту дітей та сімей, що мають дітей і опинилися в складних життєвих обставинах, утвердження сімейних цінностей, виховання відповідального батьківства.

  Стратегією визначено  обов’язок органів опіки  та піклування селищної та сільських рад вчасно реагувати на випадки дитячої бездоглядності та безпритульності, не допускати порушень прав дітей у різних сферах життя.

Однією з  дієвих форм роботи органів опіки та піклування є робота комісії райдержадміністрації з питань захисту прав дитини,  на засіданнях якої розглядаються питання відповідальності батьків, соціального супроводу кризових  сімей, вирішення спорів між батьками щодо участі у вихованні дітей, визначення місця проживання дітей, захист майнових та житлових прав та інші питання пов’язані із захистом прав дітей за  поданням  відповідного пакету документів  селищною та сільськими радами.

Тому звертаюсь до Вас шановні селищний та сільські голови з проханням активізувати роботу щодо  своєчасного виявлення   випадків порушень прав дітей в сім’ях, які потрапили у складні життєві обставини, в тому числі сім’ях опікунів, піклувальників, щоб не було запізно.

По всіх розглянутих питаннях були прийняті відповідні рішення та дані доручення.

 

За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та звернень апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь