A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Питання соціального, медичного та пенсійного забезпечення чорнобильців обговорили під час щотижневої наради в Чорнобаївській РДА

Дата: 18.12.2019 14:28
Кількість переглядів: 421

Фото без опису

 

     16 грудня перший заступник голови РДА Валентина Стилик провела чергову нараду з керівниками структурних підрозділів, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, організацій та установ району.

   Про дотримання Стандартів обслуговування громадян в Чорнобаївському відділі обслуговування громадян (сервісному центрі) Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області доповіла начальник відділу Наталія Грицай, яка повідомила, що протягом 11 – ти місяців 2019 року до відділу обслуговування звернулися 11955 осіб. Консультацій з питань пенсійного забезпечення надано 5175 громадянам, прийнято 3615 - заяв та документів із питань пенсійного забезпечення, видано 2300 повідомлень, довідок виписок, у тому числі з пенсійного забезпечення - 1443, інших документів за зверненням громадян -  1300.

   Спеціалісти відділу проводили роботу щодо популяризації надання послуг через веб-портал електронних послуг ПФУ. Протягом поточного року  на веб-порталі зареєстровано 440 користувачів.

  • Поліпшення якості обслуговування громадян та системи надання послуг, дотримання Стандартів обслуговування громадян є пріоритетом у роботі органів Пенсійного фонду України. За результатами роботи відділу видно, що реформування пішло на користь, - зазначила  перший заступник голови РДА та акцентувала увагу на  необхідності  продовжувати роботу в цьому напрямку, а саме  проводити широку інфомаційно - роз’яснювальну роботу  щодо популяризації надання послуг через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

   Далі було розглянуто питання  про стан виконання Закону України „Про статус і соціальний захист  громадян, які постраждали  внаслідок Чорнобильської катастрофи».

      Про різні компенсації чорнобильцям, які проживають в Чорнобаївському районі

поінформував начальник управління з питань праці і соціального захисту населення РДА Олександр Юрковський.  За його словами, в Чорнобаївському районі, наразі, проживає 538 осіб, які мають статус постраждалих внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС.

   З  них: учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – 239 осіб, в т.ч. віднесені до  І категорії – 86 осіб, ІІ категорії – 95 осіб, ІІІ категорії – 58 особи, 2 особи, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій; потерпілі від Чорнобильської катастрофи – 260 осіб, в т.ч. віднесені до І категорії – 18  осіб,  ІІ категорії – 30 осіб, ІІІ категорії – 116 осіб; діти, віднесені до потерпілих від Чорнобильської катастрофи – 96 осіб. Отримують пільги внаслідок втрати годувальника, смерть якого пов’язана з Чорнобильською катастрофою - 39 сімей.

  Згідно Програми «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» в  2019 році виділено  - 915,1 тис.грн та використано – 865,6 тис. грн.

      До того ж, щомісячно виплачується грошова компенсація за продукти харчування, на  ці  потреби  спрямовано  705,1 тис. грн. Виплачується щорічна допомога на оздоровлення, загальна сума  коштів становить 40,6 тис. грн.

     У 2019 році за рахунок Держбюджету  оздоровлено 9  осіб, постраждалих внаслідок ЧАЕС І категорії  в санаторіях різного профілю на загальну суму 65,7 тис. грн. За рахунок районного бюджету оздоровлено 3 особи на загальну суму 20,19 тис. грн,  11 осіб отримали грошову компенсацію.

     Також за рахунок коштів, які передбачені в районній комплексній програмі «Турбота» в 2019 році, надано матеріальну допомогу важкохворим чорнобильцям та вдовам ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС в сумі 40 тис.  грн. До Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС було надано матеріальну допомогу ліквідаторам всіх категорій на загальну суму 87,8 тис. грн

     В цьому році на медичне обслуговування осіб постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС передбачено 240,5 тис. грн. За 11 місяців по цьому напрямку використано – 220,5 тис. грн, на зубопротезування використано 21,4 тис. грн (20 осіб), на безкоштовні  ліки  - 199,1 тис. грн (119 осіб).

      - За рахунок районного бюджету ми маємо позитивну практику до 14 грудня виділяти  грошову  допомогу ліквідаторам аварії на ЧАЕС. При  формуванні проекту рішення районного бюджету на 2020 рік, Управлінню необхідно вчасно подати пропозиції потреби в коштах на  оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок  аварії на Чорнобильській АЕС, - зазначила  Валентина Стилик та нагадала всім, що важливим завданням влади залишається створення гідних умов проживання, лікування, оздоровлення  людей даних категорій.

   Окрім того, під час наради  в порядку контролю було обговорено стан безпечності харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти.

   Валентина Борисівна наголосила на тому, що для забезпечення  повноцінного, збалансованого, якісного та  безпечного харчування дітей  необхідно  здійснювати відомчий лабораторний контроль сировини, продуктів харчування  й   страв, які  готуються на  харчоблоках закладів та надала відповідні доручення щодо їх вчасного та ефективного вирішення піднятих на нараді питань.

 

  За інформацією відділу організаційної роботи, 

 інформаційної діяльності та звернень громадян апарату РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь