A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На Чорнобаївщині вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 15.12.2019 07:59
Кількість переглядів: 357

14 грудня на Пагорбі Слави відбулися заходи з нагоди вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Небайдужі чорнобаївці зібралися, аби вшанувати мужність людей, які зуміли локалізувати страшну аварію на Чорнобильській атомній станції.

Із кожним роком час невпинно віддаляє нас від сумної дати аварії у Чорнобилі, але від цього анітрохи не зменшується повага та пам’ять про людей, які пройшли через війну з радіацією. Тож 14 грудня, у день, коли Державний комітет прийняв в експлуатацію захисні споруди на Чорнобильській АЕС, ми відзначаємо День ліквідатора.

Цього дня ми згадуємо тих, хто віддав свої життя заради порятунку інших, а також вшановуємо героїв-ліквідаторів, які, ризикуючи здоров’ям, ліквідували наслідки техногенної катастрофи. Їх по праву називають людьми, які врятували світ, людьми, які першими – хто добровольцями, хто по місцю роботи – були на ліквідації аварії і намагалися мінімізувати її негативні наслідки для всього населення.

Для приборкання найстрашнішого радіаційного лиха у світовій історії знадобилися колосальні ресурси. Проте вирішальними виявилися  жертовність і героїзм  звичайних людей. На перший погляд не дуже помітний, та надзвичайно  важливим був вклад у ліквідацію наслідків на четвертому енергоблоці і наших земляків.  Лише з 1986 по 1990 рік із Чорнобаївського району до Чорнобилю було направлено більше 450 осіб. Сьогодні в Чорнобаївському районі проживає 244 ліквідатори. І їх кількість, на жаль, зменшується.

Хвилиною мовчання вшанували героїв-чорнобильців, ліквідаторів наслідків трагедії на ЧАЕС, які відійшли за межу через тяжкі хвороби. Завершився урочистий мітинг покладанням квітів до пам’ятного знаку героям-ліквідаторам. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь